Äldste segerkusken i Sverige

äldste segerkusken i Sverige

Rekordkusk. Sven-Erik Landin efter måndagens segerlopp. Foto: Christer Norin/ALN Foto av Kanal 75

Sven-Erik Landin, 77 år ung.
Där har ni den äldste segerkusken i Sverige.
Landin slog till under lunchtravet hemma i Gävle på måndagen med hästen Sigill Carjan.

På måndagen vann pensionerade proffstränaren Sven-Erik Landin ett av loppen under Gävletravets lunchomgång med treårige valacken Sigill Carjan.
Sven-Erik Landin jobbar tillsammans med sin fru Suzanne Landin som ingår i tränarkåren i Gävle och är en pensionär som står som ”lärling” i pappren.
Att Sven-Erik Landin är den äldste att vinna ett travlopp i Sverige räknades ut av tidningen Sulkysport som gick ut med nyheten på sin nätsajt under måndagen.
Landin var enligt sulkysport.se 77 år och 196 dagar vid segern. Ett rekord som förpassade Karl-Gösta Edmans 77 år och 182 dagar till andraplatsen.
Rekordnoteringen äldste kusken att vinna lopp i Sverige – i modern tid – har under några år annars varit Karl-Gösta Edmans, efter dennes seger med Zirkonia i september 2013 i Årjäng.

”Trevligt att hålla på”
Sven-Erik och Suzanne Landin tränar sex hästar tillsammans.
– Vi har ett par tre stycken som är ganska bra, så det är trevligt att hålla på, sa rekordhållaren efter måndagens segerlopp.
Åldersgränsen 70 år för att köra travlopp i Sverige slopades för några år sedan och ersattes av hälsoundersökningar.

Var med i AlltOmTrav:s Andelsspel på V75 och V86! Andelarna ”ALLTOMTRAV.INFO V75” och ALLTOMTRAV.INFO V86" hittar du här: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.