Elitloppet 2014: Oväntat Jänkartillskott till Elitloppet?

image-8

Kanske får vi se tre av Nordamerikas bästa travare i Elitloppet.

Solvalla hoppas nu kunna locka Jimmy Takter med världsrekordhållaren Uncle Peter.
– Vi har en dialog med Takter och det ser spännande ut, säger elitloppsgeneralen Tore Fyrand.

Under fjolåret travade Uncle Peter ett nytt världsrekord på tusenmetersbana, 1.08,7.
Tränaren Jimmy Takter har svävat på målet om femåringens säsong 2014, men kan nu ha ändrat kurs.
Uncle Peter var fin i årsdebuten i helgen och Solvalla har fått positiva signaler om Elitloppet den sista söndagen i maj.
– Ingenting är klart. Men vi ska ta ett snack med Jimmy Takter i eftermiddag (måndag) och tidigast under tisdagen kan vi komma med något besked. Uncle Peter skulle vara en fantastisk häst för Elitloppet, och det ut att kunna bli Copenhagen Cup 11 maj för hästen och att den sedan får vara här i två veckor innan den startar på Solvalla, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

”Om hundra procent klaff…”
Solvalla har redan klart med Nordamerikas bästa sto Maven och hoppas på den bästa äldre hästen over there, Market Share.
Jimmy Takter stod bakom den senaste amerikanske vinnaren av Elitloppet, superstoet Moni Maker 1998.
I år kanske han slår till med Uncle Peter.
– Om vi nu får hundra procent klaff kan vi få tre amerikaner i Elitloppet. Jag tänker då på Maven – men också på Market Share och Uncle Peter. Hästar som aldrig tidigare tävlat i Europa, med amerikanska kuskar. I så fall har vi ett lopp som vi inte haft på många år, säger Fyrand.
Uncle Peter delägs av svenskarna Bengt Ågerup och Göran Falk, vilket kanske gjort sitt till för att Jimmy Takter nu funderar på att tävla med hästen i Europa.
Solvalla har gjort klart med tre hästar till Elitloppet: Stefan Hultmans Panne de Moteur, Jonas Czernysons Maven och italienske  Pascia’ Lest.

Var med i AlltOmTrav:s Andelsspel på V75 och V86! Andelarna ”ALLTOMTRAV.INFO V75” och ALLTOMTRAV.INFO V86" hittar du här: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.