Endast fyra vågar utmana Lannem Silje

Var med i AlltOmTrav:s Andelsspel på V75 och V86! Andelen ”ALLTOMTRAV.INFO” hittar du här: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21496

lennem silje

Ett ensamt sto mot fyra hingstar.
Stoet är storfavorit!
Kallblodfenomenet Lannem Silje jagar 18.e raka segern.

På fredagen är ”Prinsessan Madeleines Pokal – för bevarandet av den svenska kallblodsrasen” huvudnumret på Bollnästravet. 150 000 kronor väntar vinnaren i loppet som dock endast lockat fem hästar.
Norska kallblodsprinsessan Lannem Silje har helt enkelt skrämt bort konkurrenterna. Det fyraåriga stoet har 17 raka segrar och enda förlusten kom i debuten då hon blev tvåa efter galopp. Totalt i karriären har Lannem Silje tjänat drygt 2,6 miljoner kronor och i fjol vann hon bland annat både det svenska och norska kallblodskriteriet.
Lannem Silje är uppfödd, ägd och tränad av norske amatören Ola M Skrugstad som tidigare berättat att årets stora mål är det svenska och norska kallblodsderbyt.

Perssons kvartett
Den enda som tar fajten med Lannem Silje på fredagen i Bollnäs är Jan-Olov Persson, som tränar samtliga fyra utmanare. En stark kvartett hingstar där Hagmyrentränaren väljer att lyfta fram Björs Frej och Järvsö Björn som främsta motbud.
– Trav är trav, men jag tror ändå inte att vi kan rubba Lannem Silje ännu. Vi får ta henne på utmattning till hösten istället, säger Jan-Olov Persson.
Vad säger du om att ett sådant här stort lopp endast lockat fem hästar?
– Nej, men det är inte så många som vill möta henne. Det är en jävla häst.

Garanterad 132 500 kronor
Även om Jan-Olov Persson inte tror att hans hästar kan rubba det norska kallblodfenomenet så kan han ändå räkna med fina pengar till sina hästägare.
– Ja, om alla håller sig på benen och kommer i mål så får vi nästan lika mycket pengar som vinnaren, trots att det är snålskala…
Andra-, tredje-, fjärde- och femtepriset tillsammans är 132 500 kronor.
– Det är väl bra, konstaterar Jan-Olov Persson nöjt.

Lars-Ove Pettersson

 

Var med i AlltOmTrav:s Andelsspel på V75 och V86! Andelen ”ALLTOMTRAV.INFO” hittar du här: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21496

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.