Inför Elitloppet: Uza Josselyn klar för Elitloppet

Uza Josselyn klar för Elitloppe

Efter en ögonbrynshöjande prestation i Paris på lördagen blev sjuåriga Uza Josselyn klar för Elitloppet.
Ett danskfött sto som kommer att tävla under schweizisk flagg på Solvalla.

Det var ingen av de större tävlingsdagarna i vinter på Vincennes och Solvallas sportchef Anders Malmrot såg loppen hemifrån.
Insatsen sjuåriga stoet Uza Josselyn svarade för i grupp III-loppet Prix du Plateau de Gravelle var dock någonting extra vilket fick Solvalla att agera.
Uza Josselyn blev den andra hästen efter Readly Express att få en biljett till Elitloppet.
– Ibland svänger det fort. Uza Josselyn är visserligen en häst jag har haft koll på länge och pratat med tränarna om när jag varit i Frankrike… men insatsen hon svarade för i dag var riktigt bra, säger Anders Malmrot.
I fjol vann Uza Josselyn sitt första riktigt stora lopp, grupp 1-loppet Nationernas pris Italien för kusken Gabriele Gelormini. På lördagen satt ordinarie kusken Alexandre Abrivard bakom stoet igen.
– Det blir också Alexandre Abrivard som kommer att köra henne i Elitloppet. Kuskvalet blev faktiskt klart under samtalet med tränarna i dag, säger Anders Malmrot.

”Skrek i kör”
Schweiziska tränarparet René och Barbara Aebischer managerar hästen.
– Svaret jag fick när jag ringde och bjöd in dem var ett rungande ja. Barbara och René skrek i kör. Det var en dröm som gick i uppfyllelse och de har längtat efter att ha en häst som kan ge sig ut på en Skandinavien-turné, säger Elitloppsgeneralen Malmrot.

Tävlar för alplandet
Uza Josselyn är född i Danmark men ägd i Schweiz. Stoet har aldrig tävlat i Danmark. Hästen kommer alltså att tävla för alplandet Schweiz den sista söndagen i maj.
Stoet har tampats mot eliten i Frankrike i vinter och i år bland annat slutat trea i Prix de Luxembourg.
– Hon är ruskigt bra alltså. Startsnabb och en väldigt snabb häst. Jag tror att hon kommer passa perfekt på Solvallas tusenmetersbana, säger Malmrot.

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.