Lannem Silje kanske dyker upp i Elitkampen 2015 på Solvalla

image-20

Lannem Silje jagar karriärens 26:e raka seger hemma i Norge på lördag.
– Hon är fin, ”hoppa”. Jag tror och hoppas att det går som det brukar göra, säger kusken Tor Wollebaek, som medger att det finns tankar på Elitkampen på Solvalla i slutet av maj.

Om allt känns rätt och hästen är frisk kan kretsen kring norska superstoet Lannem Silje tänka sig en tripp till Stockholm i slutet av maj nästa år.
Elitkampen under Solvalla elitloppssöndag är det finaste loppet för kallblodiga hästar. Kusken Tor Wollebaek och tränaren Ola M Skrugstad, skissar lite på att eventuellt vara med när det drar ihop sig.
– Vi har pratat om Elitkampen, det har vi. Så det finns i tankarna. Men om det sedan blir verklighet är en annan sak. Loppet är tufft och hon är bara fem nästa år – och så är hon ett sto, säger Tor Wollebaek.

Oftast överlägsen
På lördag jagar Lannem Silje årets tolfte och karriärens 26:e raka seger på Jarlsbergs travbana. Hon står ensam på 60 meters tillägg i loppet över medeldistans.
Lannem Silje förlorade debuten som treåring och har efter det inte ens varit i närheten av förlust. Tvärtom brukar det handla om mycket överlägsna segrar och spel mot ett mål när stoet är i farten.
– Jag tror och hoppas att det går som det brukar göra på lördag, säger Tor Wollebaek.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.