Maharajah fick sträcka ut på Grosbois

mahastarck

Maharajah testades på måndagen på fransk mark inför årets upplaga av Prix d’Amerique.
– Jag var jättenöjd med jobbet, säger tränaren Stefan Hultman.
Svenske Maharajah kom till Paris och träningsanläggningen Grosbois på fredagen för sin tredje start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique.
Efter att skötaren Lisa Skogh haft hand om stallets stjärna i några dagar var det på måndagen Stefan Hultmans tur att känna på hästen.
Maharajah fick sträcka ut på en rakbana på området.
– Det var riktigt trevligt att känna på hästen igen. Han är smidig och håller sig så där fräsch som han varit i år. Jag var jättenöjd med jobbet. Jag tror att alla hästar trivs på Grosbois, det är ett fantastiskt ställe. I dag var det dessutom nästan lite vår i luften när jag var ute och körde på rakbanan, säger Stefan Hultman.
Nu på söndag ska Maharajah vara med i det stora genrepet inför Prix d’Amerique: Prix de Belgique över 2 850 meter. Svenskhoppet står med 25 meters tillägg i loppet. Enligt Stefan Hultman är resultatet av underordnad betydelse.
– Han ska gå ett jobb i slutet av veckan här och sedan är det den uppgiften på söndag. Han står med tillägg mot fantastiska hästar där – och det är inget vinstläge. Jag vill bara att han ska få ett riktigt lopp i kroppen. Vi får vi se vad placeringen blir. Resultatet är inte viktigt den här gången.

Mikael Wikner

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.