Misstänktes för hästmisshandel – V75-kusken frias

V75-kusken och lärlingen som misstänks ha misshandlat en kvinnlig kollega frias från hästmisshandel.

Svensk Travsports egen utredning visar att det inte finns några bevis för olämplig behanding av hästar.

– Det har inte framkommit något som bevisar att hästarna behandlats olämpligt, skriver ST:s jurist på hemsidan.

En V75-kusk och lärling misstänks ha misshandlat en kvinnlig kollega i stallet vid flera tillfällen och en polisutredning pågår. Mannen har haft besöksförbud mot kvinnan och har i förhör erkänt misshandel. Samtidigt florerade uppgifter att lärlingen även skulle ha varit våldsam mot hästar i stallet. Svensk Travsport startade en egen utredning som nu är färdig.

Inga bevis

Utredningen visar att det inte finns några bevis för att hästarna behandlats illa. ST har både veterinärundersökt hästar och hört vittnen.

– Det har inte framkommit något som bevisar att hästarna behandlats olämpligt, varken i förhållande till djurskyddslagen eller vårt eget reglemente, skriver Svensk Travsports förbundsjurist Göran Wahlman.

Skulle lärlingen bli dömd för brott mot kollegan i stallet kommer ST att överlämna fallet till Licenskommitén som avgör bestraffningen. Mannen riskerar att bli av med sin licens.

Läs mer hos Trav 365
Misstänktes för hästmisshandel – V75-kusken frias

Var med i AlltOmTrav:s Andelsspel på V75 och V86! Andelarna ”ALLTOMTRAV.INFO V75” och ALLTOMTRAV.INFO V86" hittar du här: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.