Varningen: ”Kommer att köra snällt i kväll”

V75 på Åby i kväll.

Då skickar Peter Ingves en varning till alla V75-spelare – med omgångens största favorit.

– Jag kommer att köra snällt med Da Pepperboy, säger han till Trav365.

Extra V75 avgörs på Åby i Mölndal utanför Göteborg under torsdagskvällen där en ensam vinnare är garanterad 20 miljoner kronor.

V75-omgångens största favorit kommer från Halmstad och Petri Puro – 2 Da Pepperboy (V75-5).

Muscle Hill-sonen har inlett karriären lovande med fem segrar på de sex inledande starterna men kusken Peter Ingves skickar en varning till alla V75-spelare.

”Det är en unghäst”

– Det är en jättefin häst och allting, men jag vill varna V75-spelarna här, säger Peter Ingves till Trav365 och utvecklar:

– Jag kommer att köra snällt med honom i kväll, han har inte tävlat över lång distans och han måste få prova sig fram. Orkar han tre varv?

Da Pepperboy har hittills i karriären tävlat över medeldistans, det vill säga över två varv. I kväll är det tre varv och distansen 3 140 meter som gäller.

– Petri Puro ville testa honom över den här distansen då han ska ut i Kriterieförsök och som jag sa så är det en fin häst på alla sätt och vis, men distansen i kväll är mycket längre än vad han varit med om tidigare och man måste förstå att det är en unghäst vi pratar om. Som V75-omgångens största favorit vill jag därför varna på förhand om att jag kommer köra snällt, säger Peter Ingves.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Dela inlägget till dina vänner!