16 våningar högt hotell på Åbytravet

20

16-våningshotell och en större mässhall.

Snart kan det vara verklighet på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg.

– Vi vill ha tillbaka publiken till vår anläggning, säger Åbytravets vd Nils Andréasson till Kanal 75.

Den 27 augusti i fjol skrev Trav365 om Åbytravets stora framtidsplaner med en mässhall och ett hotell på travbanan.

– Vår målsättning är att ha invigning hösten 2018, berättade Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet, till Trav365 då.

Nu har kommunstyrelsen i Mölndal ställt sig bakom den detaljplan som ger Åbytravet möjlighet att bygga ett 16 våningar högt hotell med omkring 150 rum samt en större mässhall. Det rapporterar Kanal 75.

”Vill stå oss i konkurrensen”

För fem år sedan, 2011, fick hästar och hästfolk sin nybyggda tävlingspaddock på Åbytravets stallbacke. Nu vill Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg ta nästa steg.

– Vi vill ha tillbaka publiken till vår anläggning och den börjar få några år på nacken. Meningen är att vi tillsammans med ett annat börsnoterat företag ska investera i det här. Tanken är att få rätt mycket publik till banan och få mycket folk som rör sig i vår anläggning. Ett Friskis och svettis, och gärna en restaurang som har öppet varje dag i veckan och på så sätt få lite mer liv i arenan, säger Åbytravets vd Nils Andréasson till Kanal 75.

Åbytravet ska riva faciliteter som inneläktare och stora totohallen, till förmån för nya. I den nya byggnaden som kommer upp planeras det för en mindre och mycket modernare läktare.

– Det blir också en allmän uppfräschning av lokalerna. Vi ser över vårt restaurangkoncept och på så sätt skapar vi en ännu mer gemytlig miljö för våra besökare så att vi kan stå oss i konkurrensen med teatrar, restauranger och biografer och allt annat som konkurrerar om människors fritid, säger Kent Jellmund, Åbytravets marknadschef, till Kanal 75.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
16 våningar högt hotell på Åbytravet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAxevallas tipsexpert slutar
Nästa artikel”Då hade jag inte ens anmält hit…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.