Åby nästa!

13

dd-tips dd-blogg

När man jobbar inom travets värld får man höra en del ganska roliga historier. Man kan säga att det finns en hel del original i travet och några är nog på gränsen till smått excentriska 🙂 Jag är inte rätt person att återberätta några längre historier men för några veckor sedan hörde jag en kul och lite galen sak vad gäller träning av häst. En tränare (säkert fler som har testat) provade ett tag att istället för att köra UPP i backen att köra NED för backen 😀 Låter fullständigt livsfarligt. Kan tänka mig att det finns flera andra exempel på konstiga träningsmetoder för häst som har testats.

I afton är det Halmstad som står värd för V64 och DD. Som DD-1 går det lopp som kallas ”Åby nästa” och det är åtta fyraåringar som ska mäta sina krafter inför det stundande kvalet till Kungapokalen. 1 Sciacallo O.M får bära favoritskapet och han har ju bevisat att han har lite extra motorer att röra sig med. Men nu ställs han mot tuffaste motståndet hitintills och främst är det 4 Kapow Hanover och 7 Spartan Kronos som ser ut att kunna sätta käppar i hjulet för den italienskfödde hingsten. Han kan pipa iväg rätt så bra från start om Johan säger till honom och från innerspåret lär väl knappast Untersteiner Jr. tveka på att begära lite från start. Jag tror han kan hålla ut åtminstone Kapow Hanover från start och även om Spartan Kronos är rask från start så är jag tveksam till att han kan överraska alla från start. Jag vet dessvärre inte hur snabb 2 Chocolate Day är och kanske är det han som är den stora outsidern här. Han gör debut i regi Lars I Nilsson och det är ju alltid spännande. Jag drar fyra streck här: Sciacallo O.M, Chocolate Day, Kapow Hanover och Spartan Kronos. Väl medveten om att det kanske är två lyxstreck för tvåan och fyran.
DD-2 är ett hyfsat öppet lopp, även det för fyraåringar. Jag tänker låsa loppet med en trolig och en rolig. Den troliga är 4 Proserpine som såg riktigt fin ut senast. Det var en bra häst som vann men Proserpine gjorde det riktigt bra bakom. Nu kan det vara läge för spets och därifrån blir han nog svårslagen. Men jag vill ändå ha med 3 Ågårds Mats som gör årsdebut. Ska bli spännande att se honom som fyraåring för så tokig tror jag inte att han är faktiskt. Ser ut att bli väldigt lite spelad men jag tror det finns kapacitet att överraska.

DD-1: 1,2,4,7
DD-2: 3,4
Min raka DD: 1-4
Min roliga DD: 1,4,7-3

Personligen är jag inget större fan av voltstartlopp över 1640 meter med tillägg. Ser mycket hellre att man adderar ett varv istället. V64-1 är ett kortlopp med voltstart och tillägg. Har svårt att se 10 Fleetfoot Hanover torska det om hon är vid sunda vätskor. Hon ska visserligen äta in 20 meters tillägg men hon är flera klasser bättre än motståndet. Är väl 11 Playing Tua som kan utmana om hon får draghjälp av favoriten.
Har varit lite skrällsnack om 7 What Love Can Do i V64-3 i hennes senaste starter. Nu är hon väldigt lågt streckad här och 4 Staro Fendi är väldigt stor favorit. Senast blev What Love Can Do dragen sist och Christoffer Eriksson körde väl inte något på henne till slut. Här är det ett litet fält och skulle det klaffa så är hon definitivt skrällduglig.
7 Preston Savage i V64-4 är just nu streckad på 8%, passar mig fint. Senast gjorde han det bra bakom Rocky Egedal och han är ju inte med här.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.