”Alla mina har chans”

21

nurmos

Timo Nurmos är V75:s mest formstarka tränare.
Han selar ut en het trio i dubbeljackpoten på Solänget och är optimistisk.
– Alla mina tre hästar har chans. Jag har en bra känsla, säger Nurmos.

Solvallatränaren är het och efter den imponerande derbysegern med Readly Express så har han även förhandsfavoriten till Kriteriet i Global Trustworthy som vann i måndags och som är obesegrad efter fem starter. Men innan dess ska lördagens dubbeljackpot avgöras på Solänget där 58 miljoner kronor väntar på den som blir ensam med sju rätt. Det kan vara säkrast att strecka Timo Nurmos tre V75-hästar på systemet för att inte riskera att kliva av. I fredagens lunchsändning V65 Direkt intervjuades Nurmos om sina chanser och lät väldigt uppåt på alla tre. Han inleder med Sir Ratzeputz som har haft en kanonsäsong och numera finns i Gulddivisionen. Hästen vann trots galopp näst senast och gången efter höll han mycket starkt från dödens och var nära segern.
– Sir Ratzeputz (V75-3) har otroligt fin form och har utvecklats mycket i år. Jag är mycket nöjd med honom. Kusken tyckte att han bröt ut näst senast och blev rädd för något innanför och galopperade. Senast fick han dödens och torskade med en hals. Bakspår är alltid ett minus för hästar som kan öppna bra men han har vunnit från alla positioner, även dödens. Det är svårt att säga hur loppet blir kört. Men man får inte glömma honom. Han har vunnit mot sådana här hästar tidigare. Barfota runt om och antingen hel- eller halvstängt huvudlag, säger Timo Nurmos.

”Har blivit mer stabil och utvecklats bra”
I den femte avdelningen är Linus Boy favorit från innerspåret bakom bilen. Han vann senast efter ett rejält slutvarv men har tidigare galopperat en hel del.
– Linus Boy (V75-5) har inte varit så lätt häst. Vi fick hästen ganska sent som treåring och jag tycker hela tiden att han har varit mycket barnslig och osäker och rädd för allt möjligt. Men han har blivit mer stabil på slutet och utvecklats bra. Han har tränat på fortsatt bra och var fin innan förra loppet också. Men man kan inte ladda riktigt med honom bakom bilen. Han är stark och passar bra över lång distans. Inga ändringar.

”Känns optimalt med springspår – snabb ut”
I den sjätte avdelningen selar Nurmos ut Alan Wadd som kommer från seger och hästen är andrahandsfavorit från ett sjundespår med Jorma Kontio i sulkyn.
– Alan Wadd (V75-6) är en fin häst som är under utveckling. Han var mycket fin när han vann senast och han har gjort många bra lopp men på sommaren var han förkyld och tappade formen. Nu har han tränat mycket bra igen och är i fin form. Normalt sett är han ingen osäker häst och han öppnar bra även i voltstart och det känns optimalt med springspår. Vi kör med optimal balans och utrustning, barfota runt om, säger Nurmos.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Hur ska Nuncio kunna förlora?”
Nästa artikelKändisenkät: Så vinner vi på V75

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.