Är detta äntligen slutet på konflikten?

41

bergh

Robert Bergh och Joakim Lövgren häver bojkotten på Åbytravet.
Åby berättar i ett pressmeddelande att berörda parter har kommit fram till en lösning efter den infekterade situationen.
– Jag är glad för att situationen är löst, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Robert Bergh och Joakim Lövgren polisanmäldes i somras av Åbys banveterinär Anders Bergqvist och har därefter valt att bojkotta tävlingarna. Robert Bergh har inte startat några hästar alls medan Joakim Lövgren har haft hästar till start men inte kört några lopp själv de dagar som Anders Bergqvist tjänstgjort på banan. Efter många turer fram och tillbaka ser nu den infekterade situationen ut att vara löst. Nyligen hade Robert Bergh och Joakim Lövgren ett möte med representanter för Travtränarna riksförbund, Åbytravet och representanter för Jordbruksverket.

Åbytravet skriver följande i ett pressmeddelande:
”Vid mötet klargjorde Jordbruksverket sitt uppdrag som fristående myndighet. I sitt arbete att kvalitetssäkra verkställigheten av sitt uppdrag redovisade man även att åtgärder vidtagits för att skapa en likformig bedömning vid landets travbanor. Detta har skett genom ett förtydligande i banveterinärernas tjänsteinstruktioner innebärande att överträdelse av djurskyddslagstiftningen skall anmälas till länsstyrelsen i berört län för vidare handläggning. Med detta som svar anser Joakim Lövgren och Robert Bergh att man uppnått sitt syfte med sin aktion och överlåter frågan till travtränarnas riksförbund att följa tillämpningen av instruktionerna.”

”Kommer noga följa tillämpningen”

– Vi i Travtränarnas riksförbud meddelar att vi är nöjda med de svar vi mottagit från Jordbruksverket och har rekommenderat våra medlemmar som bojkottat banan att avsluta dessa. Travtränarnas riksförbund kommer mycket noga följa tillämpningen av Jordbruksverkets tjänsteinstruktioner. TR kommer inte acceptera en återgång till tidigare missförhållanden på Åby, säger Jan Halberg, ordförande i Travtränarnas riksförbud (TR).
– Jag är glad för att situationen är löst och att Åbytravets största tränare, Robert Bergh och Jägersros Joakim Lövgren åter kommer att tävla på Åbytravet som tidigare. Jag ser naturligtvis även fram emot att åter få se alla andra av landets tränare tävla på Åby med hästen i centrum och med likställda tävlingsmässiga bedömningsgrunder, berättar Jon W Pedersen, sportchef Åbytravet i pressmeddelandet.
Robert Bergh kommenterar följande i sin krönika i fredagens Expressen att bojkotten nu är hävd.
”Äntligen! Nu kan jag börja köra på min hemmabana igen. Det känns naturligtvis väldigt bra”, skriver Robert Bergh.

Föregående artikelBergh och Lövgren häver sin bojkott
Nästa artikelFernlund: Spännande landskamp i Karlstad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.