Är detta en bra nästagångare på V86?

21

visby 2015

Det blåser på Gotland.
Då njuter travamatören Per-Anders Croon som till vardags jobbar med vindkraft.
– Det är bra vind, men dåligt elpris, säger 76-åringen som hoppas på en V86-seger för hans Nelly Burge.

Per-Anders Croon är uppväxt på gård och alltid varit fascinerad av hästar. På 50-talet körde han en del lopp och var tidigare även aktiv med ponnytrav.
– Jag körde min fars häst. Jag har sedan haft egna travhästar sedan 60-talet. Jag är uppväxt med hästar och har det i blodet liksom hela familjen. Vi föder upp hästar, kör och rider, och så har jag en dotter som tävlar i hoppning, berättar Per-Anders Croon.
En av Per-Anders Croons uppfödningar är Nelly Burge (V86-5). Ett sjuårigt sto som hittills i karriären tagit nio segrar på 74 starter och tjänat 543 800 kronor.
– Hon är egentligen en häst för fastlandet. Men hon tappade lite form och poäng och jag har haft svårt att hitta lopp till henne, därför tog vi hem henne till ön.
Nelly Burge vann på V75 i december på Örebrotravet och var sedan även tvåa i ett V75-lopp på Bergsåker i januari.

Lättare kusk
Inför onsdagens V86-lopp genrepade hon på Visbytravet med en tredjeplats för en vecka sedan.
– Hon är bättre än resultatraden. Hon blev kraftigt störd senast och hamnade mer eller mindre i diket senast och förlorade segern på det, tror jag. Hon tappade i alla fall 25-30 meter på incidenten, säger Per-Anders Croon.
– Det känns som att hon tagit loppet senast bra och jag tror hon startar med full form nu. Mikael Cedergren som jobbar med mina hästar körde senast. Nu kör Peter Ingves och det är en bättre kusk, såklart, han väger väl dessutom bara hälften mot Micke, säger Per-Anders Croon och skrattar.
Vad tror du om chansen?
– Om hon är som jag tror så är det absolut en chans bland det tre. Jag tror inte min häst är chanslös. Får hon ett bra lopp kan hon slå av vem som helst till slut.
Vad är ett bra lopp för henne?
– Gärna ryggar tills 300 kvar. Hon har en bra spurt och det är löphuvudet och den där slutrökaren som är hennes styrka. Hon vill själv sista biten.
Gör ni några andra ändringar än kuskbytet?
– Nej, det blir samma som förra gången. Hon gick med lätta aluminiumskor då, jag tror inte hon har hovar att gå barfota nu heller.
Det blåser på Gotland och gården Lummelunda Burge i Tingstäde där Per-Anders Croon bor. Men det är inget som stör Per-Anders Croon, den före detta bonden sysslar numera med vindkraft som ordförande i Slitevind AB.
– Det är bra vind, men dåligt elpris. Vi har 35 vindkraftverk totalt och verksamhet även i Norge och Finland.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.