Arch Madness snabbast på The Red Mile

230

Creatine, tränad av Bob Stewart, tog hem det stora treåringsloppet Kentucky Futurity som avgjordes natten till måndag svensk tid.
På ett regnplågat underlag på The Red Mile i Lexington, Kentucky, stannade segertiden vid 1.10,5/1 609 meter.
Betydligt snabbare gick det för svenskbekante Arch Madness.

image-8
Drygt 1,2 miljoner kronor väntade vinnaren i 121 upplagan av ett av Nordamerikas mest anrika travlopp när världsrekordbanan The Red Mile körde årets stora travdag.
Överraskande visade Creatine, understödd av Mike Lachance, bäst spurtkrut trots en resa mestadels i andraspår. Ännu mer oväntat var att bakomvarande All Laid Out skulle spurta till andraplatsen. Den senare delägs av svenske tränaren Timo Nurmos och är anmäld till såväl Kungapokalen som Sprintermästaren nästa år.
Hambletonian-vinnaren Royalty For Life var favoritspelad efter seger i försöket, men fick öppna hårt för ledningen och orkade inte på det smetiga underlaget.
I Allerage Farms för den äldre eliten visade dubble elitloppstvåan Arch Madness att han fortfarande har mycket ogjort när han spurtade till seger på dagens snabbaste segertid, 1.09,3, för sin tränare Trond Smedshammer.
Segern värd drygt en halv miljon kronor innebar att nioåringen passerade fyra miljoner dollar i totala prispengar.
De svenska tränarna tog för sig i stoavdelningarna där Jimmy Takter själv satt i sulkyn bakom vinnande To Dream On i Kentucky Futurity Filly och Jonas Czernysons Maven var starkast i Allerage Farm Fillys & Mares.
Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Inget SM för Nahar
Nästa artikelFem tippar V75 Åby 12 oktober 2013