Även Svante Båth är på väg från Bergsåker

149

image-13

Svante Båth går i flyttankar och nyligen försökte han att köpa den stora träningsanläggningen Angarn utanför Stockholm men fick ett nej. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Bergsåker kan bli av med ännu en stjärntränare.
Svante Båth lade nyligen ett bud på träningsanläggningen Angarn utanför Stockholm och var nära att bli Solvallatränare.
– Tyvärr blev det ett nej men hade jag fått det så hade jag flyttat permanent, säger Båth.

För några veckor sedan meddelade Bergsåkers största tränare Robert Bergh att han flyttar till Göteborgstrakten och blir Åbytränare. Nu kan Bergsåker bli av med ännu ett affischnamn. Svante Båth, som i år har haft sitt främsta år någonsin som tränare med över 15 miljoner inkört och flera storloppssegrar, letar efter en gård att köpa söderut. Han deklarerade redan förra vintern att han är på jakt efter en filial i södra Sverige som han vill äga. Nu har Svante Båth försökt att köpa den stora träningsanläggningen Angarn i Vallentuna, cirka fem mil utanför Stockholm.
Är det sant att du har lagt ett bud på Angarn?
– Ja, det stämmer. Jag har länge jagat efter en filial och nu när det här dök upp att Angarn var till salu så tyckte jag att det var så pass intressant. Men tyvärr så fick jag det inte och det blev ett nej för några dagar sedan, säger Svante Båth.
– Grundtanken med det här är att köpa en egen filial i södra Sverige som jag vill ha permanent, inte hyra som jag har gjort tidigare.
Men kan du tänka dig att flytta hela din tränarrörelse från Bergsåker?
– Ja, om jag hade fått köpa Angarn så hade svaret varit ja. Där finns 145 boxar och både läget nära Stockholm är bra och banorna på anläggningen är bra. Det hade varit så pass stort så då hade jag gjort det.
Så vad händer nu? Har du några andra gårdar på gång som är intressanta?
– I dagsläget är det ingenting som är klart. Nu hade jag lagt ett bud på Angarn som jag ville vänta in först innan jag gick vidare med något annat. När det nu blev ett nej så får vi se om det dyker upp något annat som kan vara intressant.
Varför vill du köpa en filial i södra Sverige?
– Jag har haft en filial nästan varje vinter i Malmö, utom i fjol, och det har funkat bra sportsligt sett men det har inte varit så fördelaktigt ekonomiskt. Det har försvunnit pengar genom bostäder, transporter och personal och det är mycket bättre att ha folk på plats som bor där permanent.
– Det har betytt väldigt mycket för mig sportsligt sett att ha haft en filial där nere och säkert varit positivt även ekonomiskt på lång sikt. Men kortsiktigt om man räknar på vad man har kört in och på vad det kostar så har det varit en liten minussiffra. Så därför är jag på jakt efter att köpa ett ställe och kanske ha ett par av mina anställda som bor där permanent också.
– Meningen har hela tiden varit att försöka köpa något i södra delen av landet men nu när Angarn dök upp så tyckte jag att det var så pass stort och intressant nära Stockholm. Det är klart att det är en fördel att vara närmare någon av de större städerna och det är främst i de områdena som jag tittar, säger Svante Båth.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.