Axevalla: ”Det är nästan overkligt”

53

Superstjärnan Nuncio besöker Axevalla för V75 på lördag.

Då jublar travbanan.

– Det är ungefär som om Zlatan skulle spela en fotbollsmatch i Skara FC, det är ruskigt stort kan jag tycka, säger Axevallas travbanechef Benny Ternemar.

Sällan har det skrivits och rapporterats så mycket om en travhäst som det gjorde om Stefan ”Tarzan” Melanders superstjärna Nuncio inför världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique i Paris sista helgen i januari.

I stort sätt varje dag rapporterades det i media om travhästen som hittills i karriären sprungit in drygt 27 miljoner kronor.

Blir det något? Blir det en drömduell mot Bold Eagle? Åker Melander? Hur tränar hästen?

Ja, frågorna och rapporterna var många.

Det blev till slut inget äventyr i Frankrike för Nuncio och Stefan Melander.

Men nu är nästa start inplanerad, det blir V75 på Axevalla på lördag 18 februari.

Travfansen jublar över att få se Nuncio på tävlingsbanan igen, något som inte skett sedan 18 september i fjol.

Jublar, det gör också Axevallatravet.

”Nästan overkligt”

– Det är ungefär som om Zlatan skulle spela en match med Skara FC, det är ruskigt stort kan jag tycka. Så mycket som det surrats kring Nuncio inför Prix d´Amérique, säger Azevallas travabechef Benny Ternemar till Trav365 och fortsätter:

– Det blev ju aldrig något PdA för Nuncio, men fasen vad de manglat honom, både i tidningar och i tv och alla vet väl det mesta om honom, och sedan får vi Axevalla hit honom, det är nästan overkligt.

När fick du beskedet om att han skulle komma?

– Jag fick precis som alla andra veta det i TV4-sändningen i lördags då de avslutade V75-sändningen med att berätta det, och då högg det till lite i magen, det kan jag säga. Det är bland det största man kan få, kan jag tycka.

Hade du inte fått några vibbar innan om att Stefan Melander skulle komma med Nuncio?

– Jag pratade med honom på Hästgalan, men det var lite mer vanligt surr om man säger så. Han frågade i och för sig vad jag trodde om banunderlaget och så vidare, men jag trodde aldrig att han skulle komma hit och starta, han brukar ju inte åka så långt med Nuncio. Det var jättekul att han kom.

”Förstår inte diskussionen”

Under söndagen uppstod en diskussion på sociala medier om när Nuncios lopp skulle gå, Henrik Ingvarsson och Lennart Persson på trottosport.se flaggade mycket för att de ville se Nuncio springa redan i V75-1, i vad de kallade i ”dagsljus”. Axevalla önskade tvärtom och flaggade för så sent som möjligt. Det blev V75-4.

– Som arrangör måste jag tänka att man ska bygga upp en sådan grej, man fyrar väl inte av raketen innan? De får tycka vad de vill, jag hade hellre önskat haft det som V75-6, eller V75-7. Jag förstår att det inte är lätt att få in det här loppet på Dagens Dubbel, men samtidigt hade nog ”moster Greta” varit nöjd med Nuncio på DD, dessutom hade det loppet sänds direkt i TV4 och det hade väl varit en bra grej, säger Benny Ternemar och avslutar:

– Att börja med Nuncios lopp hade för mig varit helt vansinnigt, det handlar ju om att bygga ett event och då bränner man ju inte av det bästa först och jag förstår faktiskt inte den diskussionen. Jag hade inte tänkt ge mig in i den, men jag kunde inte låta bli att kommentera när de skrev om det. De flesta jag har pratat med tycker i varje fall att det är rätt med så sent som möjligt.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Axevalla: ”Det är
nästan overkligt”

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.