Blev miljonär på ett missförstånd

29

Mannen från Kalix skulle köpa kaffe och en V75-andel för 50 kronor till sin fru.

Han kom hem med ett Top 7-spel för 100 kronor.

Vinsten: 1,1 miljoner kronor – nytt rekord på spelformen.

– Tänk att ett missförstånd kan leda till att man är miljonär, säger vinnaren, som vill vara anonym, till Trav365.

Det var under uppesittarkvällen den 23 december, med V75 från Örebro, som den hittills största Top 7-vinsten föll ut.

Ett Top 7-system för 96 kronor inlämnat i Kalix tog hem rekordvinsten på 1,1 miljoner kronor.

”Erbjöd mig att gå igen, efter missen…”

Fram till nu har vinnaren legat lågt. Men Trav365 har fått ett snack med Kalix-mannen som vill förbli anonym.

– Jag skulle gå och köpa kaffe på torsdagskvällen. Då sa min fru att jag skulle köpa en V75-andel åt henne för 50 kronor. Äh, tänkte jag, jag köpte ett spel för 100 kronor istället, säger han.

Reaktionen när han kom hem med ett Top 7-spel istället för V75:

– Frun sa att hon inte skulle ha det där, hon skulle ju inte ha Top 7, hon skulle ju ha V75-andel för 50 kronor. Jag erbjöd mig att gå igen, efter missen, och köpa en V75-andel till henne, men det blev inte så.

”Sa åt henne att sluta svamla”

Paret följde inte travtävlingarna under fredagskvällen. Men frun som rättade spelet hajade till rejält.

Hon hämtade sin man i vardagsrummet.

– Hon sa att jag hade vunnit, men jag sa åt henne att sluta svamla. Hon fick inte ihop siffrorna, det kunde inte vara sant. Vi ringde vår dotter, hon hade jobbat till 22-tiden och var trött, hon frågade mig om jag inte hade något bättre för mig än att ringa och driva med henne, men jag fick berätta att jag inte drev med henne.

”Han blev helt till sig”

Till slut gick det upp för paret att de blivit miljonärer på Top 7.

– Jag var i spelbutiken vid åttatiden på morgonen på julafton, i och med att Kalix är litet så ville jag vara där när det var lugnt. Först så lämnade jag fram en Bingolott som vi hade 100 kronor i vinst på. Sen sa jag till han i spelkassan att jag skulle komma med något mer angenämt. Han blev helt till sig och fick lov att hämta någon som kunde skriva ut vinstbeviset.

Vilken julklapp!

– Vi är väldigt nöjda, vi är vanliga arbetare, vi har klarat oss på våra löner, men vi har inga miljoner sedan tidigare.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Jag har skickat över lite till mina barn och barnbarn. Sonen skickade sms och sa att det var alldeles för mycket. Men jag sa att han fick göra vad han ville för pengarna, han kommer ju ändå få pengar om vi inte gör av med dom, nu behöver han inte vänta till vi dör.

– Jag har precis köpt en ny bil, så jag kan inte köpa en sån heller…

– Jag sa det, tänkt att ett missförstånd kan leda till att man är miljonär.

”Känns overkligt”

Efter supervinsten går snacket i Kalix.

– Det är inte så stort, så det spekuleras mycket. Jag går bara runt och lyssnar på de som snackar och ler för mig själv.

– Det känns overkligt att ha varit ensam med alla rätt. Jag var upp på natten och kollade så att det var sant.

Fortsätter du spela?

– Min fru sa så här, blixten slår inte ner fler gånger på samma ställe. Vi är inga storspelare, men det är klart att vi kommer köpa någon travandel eller Harry Boy någon gång.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Blev miljonär på
ett missförstånd

Föregående artikelKöpte stjärnhästen – för 3,3 miljoner
Nästa artikelLähdekorpi bjuder på Finska Vinnare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.