Blir han avstängd på livstid?

36

suloy

Svensk Travsport meddelade på måndagen att åtal väcks mot dopningsanklagade Fabrice Souloy i både Sverige och Norge.

Flera av Fabrice Souloys hästar lämnade förra året positiva dopningsprov efter elitloppshelgen på Solvalla och Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke. Höga mängder kobolt påträffades och Fabrice Souloy stängdes tills vidare av från nordisk travsport. Nu har Svensk Travsport, ST, anmält honom till Ansvarsnämnden och Det Norske Travsällskap, DNT, har anmält honom till Domskommittén i Norge.
Så här skriver ST i ett pressmeddelande:
”Både ST och DNT vill i detta sammanhang påtala att det varit fråga om avsiktliga, systematiska brott på högsta elitnivå som dessutom är djurskyddsmässigt förkastliga, då det inte finns någon relevant anledning att injicera tungmetaller i stora mängder i försvarslösa djur. Det är känt att höga koncentrationer av kobolt är skadligt för både människor och djur, men det används ändå för att otillåtet öka kroppens produktion av EPO, i syfte att påverka prestationsförmågan.”

Kan stängas av på livstid
DNT yrkar på livstids avstängning om Fabrice Souloy förklaras skyldig. Vilken påföljd ST kommer att yrka på bestäms senare.
– Jämfört med Norge så kommer vårt yrkande gällande avstängning först senare i processen. Det man kan säga är att det han åtalas för i första hand är minimum två års avstängning och maximum livstid, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på ST, till travronden.se
Fabrice Souloys ombud, advokaten Staffan Uvabeck, har fått tre veckors svarsfrist på ST:s och DNT:s anmälningar. Beslut i Ansvarsnämnden kan överklagas till Överdomstolen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel​De kan bli Årets ATG-butik
Nästa artikelFem tippar V75 till Bergsåker 28 januari 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.