Carlsson: ”Är bara att hamra in spiken”

27

Det är dan före multijackpotten på V75.

Bjerke står för värdsskapet i kvällens V75:a där mitt stora drag kommer att göra mig glad.

Och mina spikar har imponerat stort på slutet och bollar med konkurrenterna.

I skrivande stund väntar minst 80 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75 Nyårsafton. Allt talar för att det blir mer än så

i potten. Innan vi kastar oss över kvällens begivenhet på Bjerke måste jag bjuda på två vinnare till Mantorp.

Sobel Conway gjorde en hiskeligt bra

insats senast då han blev tvåa efter urstarke M.T.King of Cash. Tränar och kör gör

Peter Untersteiner och då vet vi hur

det brukar sluta. Håller den sanslösa stallformen i sig har jag svårt att se den här

hästen torska från ett perfekt läge.

Mitt jackpottdrag är en häst som jag har jagat några gånger och nu måste det vara dags. Annabelle Dimanche gjorde ett tappert lopp senast i V75 dagen före julafton och hade hon inte blivit utsvarad in på slutvarvet hade hon vunnit redan då. Intressant smygläge nu och alldeles för bortglömd.

V75 på Bjerke travbana utanför Oslo är det som sagt som gäller i kväll. Villas

Cato är ett fyraårigt kallblod som har utvecklats otroligt mycket i år. Han har varit lysande vid segrarna och utstrålar verkligen något extra. 

Senast mötte han tuffa hästar i en V75-final och blev rädd för något i starten och galopperade. Normalt är han annars travsäker. Villas Cato tappade mycket mark men reparerade otroligt bra fram till andraplatsen via drygt 1.27 sista varvet.  I det loppet mötte han betydligt bättre hästar som har mycket mer pengar på sig och var flera klasser bättre än de han möter i kväll.

Erlend Rennesvik är en duktig 22-årig kusk och har vunnit med Villas Cato tidigare. Duon blir stora favoriter men i en annars öppen omgång är det bara att hamra in spiken för det här vinner dom.

Vinner flest lopp i Norge

I V75-3 är Sheriff Bi favorit efter två övertygande spetssegrar. Senast vann han överlägset och formen är i zenit.

Men – här kommer mitt drag i omgången – Smiley.

Hästen imponerade stort vid segern senast då han satt i femte par utvändigt och bara blåste ner konkurrenterna till slut. Detta efter fjärdespår runt den sista svängen och intrycket var formidabelt. Eirik Höitomt är den kusk som vinner flest lopp Norge och de andra måste vara riktigt bra för att stå emot Smiley till slut. Nämnas ska även att Twain Bi imponerade senast och det är en segervan häst som måste med trots spår tolv.

Bortglömd i nuläget

I V75-inledningen blir det körning om ledningen mellan flera startsnabba hästar. Lyckas L.J.’s Dreamcatcher hålla upp

täten har han mycket bra chans att leda runt om. Den korta distansen är en fördel och när han vann för tre starter sedan besegrade han bra hästar. Är bortglömd i nuläget.

I V75-2 är Tysvaer Loke favorit och han är i fara. Senast fick han inte travet att stämma och innan dess har han galopperat en del. Har fart för att duga men är osäker och det är risk för favoritfall. Öppet bakom och se upp för Prins Philip som har toppform och kan blanda sig i striden felfri.

Slog till med en dubbelseger

Magnus Teien Gundersen är en riktig coming man i norsk travsport och han har presenterat sig för den svenska publiken vid flera tillfällen.

Så sent som i tisdags slog han till med en dubbelseger i V75 på Momarken. I V75-5 kör han Facebook N.L. som har två raka segrar. Först spurtade han vasst och senast flög han till ledningen och såg lysande ut vid segern. Kan Gundersen servera sin häst en fin resa i ryggar så kan Facebook N.L. blåsa ner alla över upploppet.

I Omgångens andra kallblodslopp, V75-6, gjorde Gunda debut för Öystein Tjomsland senast och blev då störd till galopp. Rapporteras träna bra och har fart för att vinna felfri. Är ett tidigt bud.

I V75-7 har Frode Hamres Special Envoy toppchans att avsluta omgången. Han var grym vid segern senast och har visat fin form en längre tid. Är mycket startsnabb och har jättebra chans att leda loppet runt om. Spik.

 

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 1–12–3–2–7–6–5 (9–8)

V75-2: 4–10–1–3–5–12 (2–6)

V75-3: 7–12–5 (3–9)

V75-4: 7 Villas Cato (3–1)

V75-5: 9–1–4–2–3 (8–5)

V75-6: 12–6–8–14–5 (7–4)

V75-7: 3 Special Envoy (4–2)

3 150 rader/1 575 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Carlsson: Ӏr bara
att hamra in spiken”

Föregående artikelWangle: Jäklar vilka roliga lopp, Finland
Nästa artikelTävla & vinn andel i vårt supersystem

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.