Chelsea Boko tvålade till fransoserna i Paris!

130

nurmos fem tippar v75

Det var gott om svenskintressen på den franska huvudstadbanan Vincennes på söndagen.
Bäst i det blågula laget var Timo Nurmos-tränade Chelsea Boko som i Björn Goops händer tvålade till fransoserna ordentligt och tog hem en segercheck på 372 000 kronor.

Tre svensktränade hästar var med bakom startbilens vingar i Prix de Lille och kort efter start satt Chelsea Boko i ledningen följd av Thomas Claessons Elles W.Phedo och Robert Berghs Putte Topline. De två senare hade aldrig något med segern att göra men det hade Chelsea Boko, som tog gruvlig revansch efter galoppmisslyckandet i Frankrikedebuten för tre veckor sedan.
– Han klarade inte av den franska voltstarten riktigt men det kommer. I dag var det auto och då vet vi att han är snabb iväg, sa Timo Nurmos som följde tävlingarna på ATG Live hemma i Tullinge.
Björn Goop valde att släppa ledningen till andrahandsfavoriten Ustinof du Vivier för att sedan skugga denne till slutkurvan. Där avgjorde Chelsea Boko mycket enkelt och upploppet blev en ren defilering till favoritoddset 3,1 gånger pengarna.
– Det var en otroligt bra insats av både häst och kusk, konstaterade Nurmos.
– Det finns flera bra lopp åt honom framöver och planen är att han ska få göra två-tre starter till i Frankrike.

Två av fem på pallen
Inte mindre än fem svensktränade hästar provade lyckan i Prix de Vic sur Cere med nästan 279 000 kronor till vinnaren. Åt överlägsne favoriten Very Love Blue kunde de inget göra men Peter Untersteiner-tränade Perfect Power spurtade in som tvåa från fjärde par utvändigt tillsammans med Christophe Martens och Lutfi Kolgjinis Paparazzi, körd av Dominik Locqueneux, höll till tredjeplatsen från ledningen. Timo Nurmos New Approach galopperade som slagen efter ett lopp utvändigt om ledaren och Peter G Normans Verymuchkiss Karsk hamnade illa till och hade inget att komma med till slut. Lutfi Kolgjinis andra häst i loppet, Viking Amerika, galopperade tidigt i en snäv situation.

Moving On skoningslös
Svenskägde Moving On har gjort det mycket bra sedan hon förra vintern gick i träning hos Fabrice Souloy i Frankrike. Nu tog hon sjätte segern sedan flytten och sättet hon gjorde det på imponerade. Trots en mycket tuff inledning till positionen utvändigt om ledaren avgjorde hon enkelt till slut. Segerchecken uppgick till 402 000 kronor och i sulkyn satt Franck Nivard.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.