Dagens Dubbel Solänget 11/5-2013

254

DDLORDAG

 

Mitt tips Ninepoints Charlie löste DD-1 på ett imponerande sätt när han rusade in på 1.11,2 men det var inte långt ifrån att skrällen Zorro Izarda kunde spurta ikapp över upploppet. Däremot så föll det i DD-2 när Örjan lotsade in Cobol Queen till säker seger efter att ha smugit med i ryggar i ett ganska tufft tempo. Lite besviken var jag när Jorma satt kvar med Eleanor Rigby för hon gick i mål utan att se fullt brukad ut. Det var nog inte så våldsamt mycket sparat men jag hade hellre sett att hon fått chansen tidigare. Men det kanske hade varit svårt att slå vinnaren oavsett.

Imorgon gästar V75 och Dagens Dubbel Solänget. Tipsen finner ni nedan.

 

DD-1

1 Ginala tar nog spets men frågan är om Henrik Svensson kör där. 5 Tambur är hygglig från start men jag tror inte Örjan är intresserad av att köra i spets över lång distans då Tambur är bäst i ryggar. Om Berghan skickar iväg 6 B.B.S.Mandarino från start kanske han kan få överta. Han är inte alls så tokig och med lopp i kroppen ska han räknas här. Får han spets så leder han länge. Men bästa hästen är nog 8 Caddie Gallant som trots spåret är klar favorit. Han har dock gjort bort sig några gånger och är inte helt att lita på. Det finns lite förklaringar till galopperna men han får visa lite mer innan jag tror på honom fullt ut. Kan få göra grovjobbet och även om han kan fixa det så kan det dyka upp någon smygkörd. 2 Armani Trot och 9 Northern Spy håller jag som två intressanta skrällbud. Båda två håller fin form och har spännande lägen. Se upp!

Rank: 6,8,2,9,5

 

DD-2

Här är jag inne på att 1 Joker Stursk spårar runt om. Hästen är klart på G och gick en stark avslutning senast i ett lopp över kort distans. Medeldistans denna gången tror jag är en fördel och Joker är rask ur startblocken. Chansspik!

Men jag vill gärna göra en mindre kupong också där jag tar tre skrällar med bra spelvärde: 6 Montgomery Gel, 9 Stay The Night och 10 Order By Koffe. Montgomery Gel är en tuffing som tål att göra grovjobbet och med lopp i kroppen kan han bli giftig. Stay The Night är nog mest intressant av skrälltrion. Han debuterar för Robert Berg och det är en kuse med hög kapacitet. Order By Koffe är också en häst som är på G. Med rätt ryggar att gå i och lite tempo så fäller han många till slut.

Favoriten 11 Kaka A.T chansar jag bort då jag tycker det är galet att han är klar favorit från det läget. Schas!

Rank: 1,9,6,10,3,11

 

DD förslag

Jag tar fem hästar i DD-1: 2 Armani Trot, 5 Tambur, 6 BBS Mandarino, 8 Caddie Gallant och 9 Northern Spy. I DD-2 spikar jag 1 Joker Stursk men gör även en bong med 6 Montgomery Gel, 9 Stay The Night och 10 Order By Koffe. Se förslag nedan.

DD-1: 2,5,6,8,9

DD-2: 1

5 kombinationer

 

Chans-DD

DD-1: 2,6,9

DD-2: 6,9,10

9 kombinationer (här tycker jag man ska ha lite mindre insats)

 

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 2,5,8,9,10

Tvilling DD-2: u-häst 1 mot 6,9,10

 

Drag till V75

 1 High Leg i V75-1 tycker jag är värd ett streck. Blir kanske inte ledningen men rygg ledaren och lucka till slut så kan han spurta till vinst. 7 Com Åstad i V75-2 känns väl bortglömd. Janne Norberg får säkert iväg henne bra från springspåret och det är inte omöjligt att det blir ledningen. Kan hålla hela vägen. 6 Masquerade Face i V75-4 ska enligt tränaren vara väldigt rask från springspår. Hittar Daniel Olsson till spets så låter det som att han kör där. Jag är inte säker på att det håller hela vägen men det kan öppna upp för 10 Comte Du Pommeau som var helt överlägsen i sin årsdebut.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.