Dagens Dubbel Solvalla 20/2-2013

213

DDONSDAG

 

I lördags blev DD= sk*t! Beatasine fick dödens i DD-1 som jag misstänkte och jag trodde inte hon skulle fixa det men hon bara pulveriserade motståndet och det var en imponerande insats. Men samtidigt var banan inte i något vidare skick och jag tycker inte man ska dra för stora växlar. Så är det helt enkelt, ibland är man bara helt fel på det.

Det som dock grämer mig lite i DD-2 är att jag gav upp på Alvena Nonstop. Ni som läser här vet att jag gav honom tipset senast då han startade på V86 och då fick han sträcka vapen sista biten mot So Here I Am. Jag trodde dock inte han skulle fixa det från 40 meters tillägg men kusken Mattias Djuse hittade en fin position från det krångliga utgångsläget och kunde med stor enkelhet styra till vinst. Jag tar av mig hatten och tar på mig dumstruten.

Nu tar vi nya tag och nedan finner ni färska tips.

 

DD-1

Jag tror 3 Berlusconi spetsar initialt men jag är inte helt övertygad om att Goop vill köra där. Samtidigt finns det bara två vettiga ryggar att släppa till på framspår, 5 Global Lightning och 6 Motivated Hanover. Motivated ser ut att bli klar favorit och det behöver väl inte vara fel. Lopp i kroppen och en märr som vet var mållinjen ligger. Men man ska inte glömma att de flesta av segrarna är tagna i Finland. Kanske ska vara favorit men jag köper det inte rätt av och jag vill gå mot i tipset och fylla på med några streck till. Nämnda Global Lightning tycker jag är intressant. Han gick utvändigt om Twigs Tiffany senast och höll klart godkänt till tredjeplatsen. Ingen blixt från start men hamnar han någorlunda vettigt på det så har han form och fart för att vara med och göra upp om det.

Mitt tips går till Berlusconi som har två lopp i kroppen efter uppehåll. Jag fick upp ögonen för honom i fjol när han avslutade med en riktig rökare i ett V86 lopp. Sedan dess har han inte rosat marknaden men jag tror detta är en rätt så bra sprinter och nu när han förhoppningsvis inte blir så väldigt påpassad så kan det vara läge att åtminstone göra ett försök att ta lite betalt. Ett litet minus är att han står med ca 300.000 i tilldömd startprissumma och därmed står lite hårt inne i loppet. Men samtidigt är det inte någon i loppet som står perfekt inne heller så jag tycker inte man behöver bry sig så mycket om det. Ledningen runt om eller rygg ledaren med lucka är min förhoppning.

Jag vill även ha med 9 Candor Hall som är i riktigt bra form. Han tål att göra grovjobbet och fäller många till slut, kanske alla.

Rank: 3,6,9,5

 

DD-2

Här tänkte jag försöka att inte krångla till det. 2 Twigs Tiffany tror jag sitter i ledningen efter 500m. Hon kan bli snuvad initialt av 6 Ranch I Do I Do men jag tror inte Johan Untersteiner svarar ledningen när Daniel Redén ställer frågan. Sedan tror jag inte någon når Twigs Tiffany och jag tycker hon är en vettig spik.

Det som kan ställa till det här är om banan fortsatt är lika usel som den var i lördags. Så min rekommendation är att försöka hålla lite koll på de yttre förutsättningarna under onsdagskvällen och lämna in DD så sent som möjligt. Twigs Tiffany kanske kan spåra runt om även om det blir en tung bana men skulle hon falla så får man säkert ett ganska bra odds. Och ska man gardera favoriten så tycker jag Ranch I Do I Do är tidigast bakom. Hon satt fast senast och såg fin ut. Kolla skoinfo! Om banan tillåter och man rycker alla skorna så tror jag hon är lite vassare.

Bakom är det ganska öppet. 10 Indescribable och 11 Ginger Belle är ju två riktigt bra märrar men Indescribable har tveksam form och Ginger Belle har ett läge som inte talar för henne.

En luring kan däremot 9 Loveletter vara. Hon är inte så tokig och har fått ett spännande smygläge. Två formhöjande lopp i kroppen. Hon kan bli giftig den sista biten.

Rank: 2,6,9,11,7,1,10,12

 

DD förslag

Jag tar fyra hästar i DD-1: 3 Berlusconi, 5 Global Lightning, 6 Motivated Hanover och 9 Candor Hall. Jag står över fine 12 Ybanos som jag tror får det väl tufft att komma till från tolftespåret.

I DD-2 tycker jag man ska spika 2 Twigs Tiffany. Hon har riktigt fin form och normalt sett sitter hon i spets efter 500m och leder sedan hela vägen. Men som jag sa så tycker jag det kan vara värt att hålla koll på hur banan är om man har möjlighet. Det är en lurig årstid just nu med ömsom plusgrader ömsom minusgrader och det är svårt både för spelare och banarbetarna. Men ska man gardera Twigs Tiffany så kan det kosta lite mer än det smakar.

DD-1: 3,5,6,9

DD-2: 2

4 kombinationer

Min raka DD: 3-2

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLövgrens stjärna har inlett 2013 bäst
Nästa artikelElva veckosegrar för nya ettan

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.