”Det är i mina ögon unikt…”

24

Elva starter, elva segrar, sex storloppssegrar och knappt 9,5 miljoner kronor.

Det är stjärnhästen Nuncios facit – bara under 2016.

– Om det nu blir så, så är det i mina ögon unikt, säger hästens tränare Stefan Melander.

Stefan ”Tarzan” Melanders stjärnhäst Nuncio vann UET Trotting Masters på Bjerke i Norge under söndagen och tjänade knappt 1,8 miljoner kronor.

Resultatet för femåringen i år står noterat som elva starter, nio segrar, och två andraplatser.

Men då de bägge andraplatserna, i Oslo Grand Prix och försöket till Elitloppet, är tagna bakom dopningdömda hästar så tyder det mesta på att Nuncio får segrar även i de loppen.

Det skulle i så fall innebära att Nuncio är obesegrad i år, tjänat knappt 9,5 miljoner kronor, och vunnit storloppen Elitloppet, Oslo Grand Prix, Årjängs Stora Sprinterlopp, Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot och UET Trotting Masters.

Att Stefan Melander ”fyndade” Nuncio på auktion i USA för 50 000 kronor – gör storyn än bättre.

”Måste vara en av de värsta”

– Om det nu blir så att han får seger även i Oslo Grand Prix och försöket till Elitloppet så är det i mina ögon helt unikt, jag tror aldrig jag varit med om det. Scarlet Knight gick obesegrad, men det var som treåring, säger Stefan Melander till Trav365 och fortsätter:

– Att kunna komma ut och vinna Elitloppet, Sundsvall Open Trot, Jubileumspokalen och alla de där loppen, och sedan få avsluta med att vinna UET Trotting Master på Bjerke, det är sådana saker man bara kan drömma om. Men det har varit så hela tiden när det gäller Nuncio, det är väldigt speciellt allting. Han är en speciell häst, och jag kan inte bedöma honom mot hästar genom alla tider, men han måste i varje fall vara en av de värsta.

Hur mår Nuncio i dag, efter segern i UET Trotting Masters under söndagen?

– Han fick en 20-minuters skritt här under dagen, annars har han bara gått i hagen och det verkar bra allting.

”Mycket krafter kvar”

Vad tyckte du om loppet i går?

– Han är grym hästen, han är beundransvärd. Jag har inte tittat om på loppet ännu och jag stod lite dåligt till i sista sväng, men han såg ruskigt bra ut. Han hade efter loppet bland det lägsta i puls som han har haft, och jag såg i vinnarcirkeln att han inte blåste någonting, det var mycket krafter kvar i honom.

Vad händer härnäst?

– Det är lite svårt i mitt huvud att börja planera något på något om man säger så, han får ta det ganska lugnt nu och träna på som vanligt, sedan får vi se när han kommer ut igen.

Kommer vi allt närmare Paris, Vincennes och en duell mot Bold Eagle?

– Jag vet inte, det är många saker som ska funderas, och jag har faktiskt inte tänkt på det. Men han känns väldigt bra allting med hans kropp, och hans sätt att vara. Han är aldrig någon glänsare i värmningen, men i går tyckte jag att han kändes väldigt bra när han galopperat klart. Det känns bra allting, men det är inget som jag i närheten har funderat på, säger Stefan Melander.

Läs mer hos Trav 365
”Det är i mina
ögon unikt…”

Föregående artikelStallformen pekar uppåt inför V86
Nästa artikelSkadade jockeyn fortsatt nedsövd

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.