”Det var riktigt dramatiskt…”

52

Travhästen Key To Candy kom lös och sprang in på publikplats på Klosterskogen under torsdagskvällen.

Hästen rammade några bilar, var på väg rätt in i en restaurang – men kunde fångas in utan att några personer kom till skada.

– Det var riktigt dramatiskt, säger spelexperten Öivind Gröstad som blev vittne till händelsen via sändningen från banan, till Trav365.

Efter att ha sprungit runt, lös, ute på banan, skrämd efter att tömmen gått av för körande Eirik Höitomt, så tog travhästen Key To Candy en udda väg.

Nämligen in på publikplats.

Hästen hoppade helt sonika över den bom som ska hindra hästar från att ta sig bland åskådarna.

”Förbi restaurangen…”

Via ett klipp som Stine Gundersen lagt ut på Facebook så ser man att Key to Candy springer hela publikplats ned, där får publiken, om än inte så stor för dagen, kasta sig undan för att inte bli påsprungna.

– Hästen sprang hela publikplatsen ned. Först förbi den ena restaurangen, sen var hon på väg in i den andra restaurangen, genom rutan, men vände och sprang mot stallområdet. Det var riktig dramatik, säger spelexperten Öivind Gröstad som blev vittne till händelsen via sändningen från banan, till Trav365.

Hamre: ”Tacka högre makter”

Väl på stallbacken tog hästen ny fart.

– Det är bara att vara glad över att inga personer blev skadade, säger Lars Anvar Kolle till tgn.no.

Kolle var en av dem som fick sin bil smått demolerad av hästen Key To Candy och hennes tillhörande sulky som kastades där bakom.

– Tacka högre makter för att det inte var på påsktravet. Det är otroligt att det gick bra, säger Norges ledande travtränare Frode Hamre till tgn.no.

Trots den stora dramatiken på Klosterskogen så klarade sig kuskar, åskådare och hästar utan allvarligare skador.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet