Efter uppvisningen – klar för Elitloppet

24

Timoko och Björn Goop tog tredje raka segern i storloppet Grand Criterium de Vitesse under söndagen.

Efter loppet blev stjärnhästen inbjuden till Elitloppet.

Svaret: ett rungande ja.

– Det känns fantastiskt att få bjuda in Timoko igen. Och att han vann det här storloppet på nya löpningsrekordet 1.09.5 är imponerande, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Tio år gammal och snart 44 miljoner kronor insprunget. Franske idolhästen Timoko fortsätter prestera topprestation efter topprestation.

Under söndagen blev han den äldste häst som vunnit Grand Criterium de Vitesse i Cagnes Sur Mer, när han tillsammans med Björn Goop, vann storloppet för tredje året i följd.

Segertiden blev nya löpningsrekordet 1.09,5.

– Det är en helt ofattbar karriär han har haft. Jag vet inte vad han är gjord av, sa experten Peter Andersson i TV12 efter loppet.

”Jätteglad av att se loppet”

Efter loppet gick Solvallas sportchef, Markus Myron, över till Timokos stall och bjöd in kretsen kring hästen till årets Elitloppet.

 – Det är otroligt att hästen gör den här prestationen som tioåring. Jag blev jätteglad av att se loppet, säger Markus Myron i ett pressmeddelande.

Timoko och Björn Goop vann Elitloppet på just gårdagens segertid, 1.09.5, för tre år sedan. Och hästen har sedan varit i final 2015 (oplacerad) och 2016 (trea på 1.09.4).

Dessutom kom Timoko trea i Elitloppet 2013 när Nahar vann, så det är verkligen en välmeriterad världsstjärna som kommer till Solvalla sista helgen i maj för att ge Bold Eagle en match.

Tränaren: ”Är fantastiskt”

– När jag var liten pojke drömde jag om att få vinna Elitloppet och det var otroligt när det gick i uppfyllelse. Och att vi får vara med i år igen och ha chansen en gång till är fantastiskt, säger Timokos tränare och ägare Richard Westerink.

Elitloppet körs på Solvalla den 28 maj.

Sedan tidigare är det franska fenomenet Bold Eagle klar för loppet. Svenske superhästen Nuncio har också en friplats i loppet i egenskap av titelförsvarare.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Efter uppvisningen
– klar för Elitloppet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.