Eftersnack V75 Åby 12 december

33

peter-untersteiner

Ja visst må han leva, Peter Untersteiner. 55-årsdagen firade Halmstadprofilen nämligen på bästa sätt – med en kvadrupel på V75.
– Den bästa födelsedagen på många år, enligt Peter Untersteiner själv.

Det började redan i V75-1 på Åby med fina Pelikan Trio. Födelsedagsbarnet körde direkt till ledningen och därifrån kunde ingen stoppa ekipaget.
– Hon kom fint över vingen och jag körde järnet för att nå ledningen, sade Peter Untersteiner och fortsatte:
– ”Pelikanen” trivs verkligen med livet just nu och det märks. Det är en fröjd att sitta bakom henne.
Två lopp senare var det dags igen. Den gången med lite mindre betrodda Dreams Take Time i Legolas Minne – Gulddivisionen.
– Det var överraskande. Jag låg väldigt lågt inför i dag. Han vinner sällan nu för tiden, även om han alltid gör bra lopp. Men det får jag väl äta upp, sade Halmstadtränaren och skrattade lite lätt.
– För denna gång var han bara bäst. Det är en underbar häst som alltid gör sitt yttersta. Han lever mycket på viljan att vara först och är i grunden lite bättre än de flesta andra hästar.

Avslutade med praktskräll
Den tredje tränarsegern kom i V75-4. Men det var inte egenkörda Steady Brodda som var först över mållinjen, trots att stoet länge satt i ledningen.
I stället var det Erik Adielsson-körda Jetset, som största delen av loppet satt fast som fyra invändigt.
– Det är otroligt behagligt när man hittar den där luckan. Man har kört många lopp, men det är alltid lika härligt, sade Erik Adielsson efteråt.
Peter Untersteiner avslutade sedan V75-omgången som han började den – med segerdefilering.
Och det var inte med vilken häst som helst. Segern tog han tillsammans med loppets minst betrodda häst – 82-oddsaren Berghults Leffe.
In på upploppet talade allt för ledaren Calvin Borel och kusken Conrad Lugauer. Men när ekipaget stumnade var det många om budet och längst in, via open stretch, krigade röd kusk och hedershästen Berghults Leffe sig först över linjen.
– Ja, vad gör man när man har loppets minst spelade häst? Man sticker rätt ner längs sargen och hoppas på ett mirakel, sade en mycket glad Peter Untersteiner.

Hattrick av Adielsson
Även Erik Adielsson lär komma ihåg lördag 12 december som en bra dag på jobbet. Sammanlagt blev det tre segrar för Solvallakusken. Först med Stig H Johansson-tränade Scampi i V75-2, sedan med nämnde Jetset i V75-4 och slutligen med Stig H Johanssons Scellino Luis i V75-6.
– Klockrent, sade Erik Adielsson efter segern med Scellino Luis.
– Hästen var lika fin som vanligt. Jag är löjligt kär i denna häst och även om jag sagt det förr så säger jag det: kretsen kring denna Scellino Luis gör och har alltid gjort ett fantastiskt jobb med hästen.
Enligt Erik Adielsson matchas Scellino Luis nu mot bronsfinalen om två veckor och sedan väntar, eventuellt, en start på Vincennes under Prix d’Amérique-dagen.

Miljonutdelning i Höganäs
V75-5 vanns av skrällen Thaiger Exclusive körd av kusken Torbjörn Jansson och utdelningen för sju rätt denna dubbeljackpot landade på hela 14 788 006 kronor. Något som med all sannolikhet ställde till stor fest i skånska Höganäs där samma spelombud sålde inte mindre än två helt korrekta system. Sex rätt betalade 37 800 kronor och fem rätt gav 2 011 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.