Eftersnack V75 Annandag Jul 2015

295

on track piraten

On Track Piratens skötare Maja Bäckman showade efter segerloppet på Solvalla. Foto: Foto.Mike 

Sju år. 
Snart tio miljoner intjänat. 
On Track Piraten är hästen som aldrig svarat för en sämre insats enligt kretsen runt honom. 
– Jag har kört något dåligt lopp med honom – men han själv har aldrig gjort ett dåligt lopp, sa Johnny Takter om dalahästen efter segern i annandagens gulddivision på Solvalla.

Solvalla rundade av travåret i Stockholm under annandagen. med finalerna i V75.
I guldloppet gick On Track Piraten – för vilken gång i ordningen – segrande ur striden.
Favoriten brottades med ett åttondespår bakom bilen och togs lugnt i starten. Ut på den sista bortre långsidan lyfte Johnny Takter ut honom i tredjespår och började marschen framåt. 
Thai Broadway var tapper i dödens och Björn Goop körde för att ruska av sig favoriten upploppet ner. Målfotot i Gert Lindbergs lopp visade dock att segermarginalen var huvud och hals till On Track Piratens fördel. 
Hans R Strömberg från Rättvik och Maja Bäckman (skötare) från Orsa är teamet bakom den snart tiofaldige miljonären.
– Det är tränaren och skötaren som håller honom på absolut topphumör. Jag älskar hästen, det måste jag säga, utbrast Johnny Takter.
Takter menade att han inte hade behövt köra för fullt sista 800 meterna ute i tredjespår. 
– Jag tänkte att jag skulle köra sista 300 eller något sådant och visst tyckte jag tyckte att vi tog den andre precis på linjen. Han är en hjälte, en häst som aldrig gör dåliga lopp och förtjänar tio av tio i betyg igen.

Hoppar Frankrike
On Track Piraten var med i Elitloppet i maj och har de senaste två säsongerna matchats i Frankrike. Tränaren Hans R Strömberg hoppar dock över loppen i Frankrike nästa år.
– Han är valack och har nu tyvärr tjänat för mycket pengar för att det ska finnas passande lopp åt honom i Frankrike. Vi hoppas i stället på de största loppen i Norden nästa år. Om allt är okej väntar närmast V75 i Gävle 16 januari, sa Hans R Strömberg.

En stjärna på gång
Vaggerydstränaren Claes Svensson satt och vinkade i målskjutsen bakom sin nya stjärnaKing Sir Kir – dagens mest överlägsna vinnare i klass II-finalen.
King Sir Kir vann ett försök i den högre klassen, klass I, för två veckor sedan. Men eftersom fyraåringen redan var inkvalad till annandagens final var det bara att köra på.
Claes Svensson brottades med ett bakspår men kuppade till sig ledningen dryga varvet från mål när Johnny Takter hade satt sig till rätta med storfavoriten Pajas Face. King Sir Kir klev därefter undan till seger med många längder sedan Svensson helt sonika ryckt undan 400 meter från mål. Imponerande.
– Nu ska han få tre månaders paus från tävling och byggas upp inför kommande säsong, sa Claes Svensson, som tidigare sagt att fyraåringen är den bästa häst han tränat.

Beppe fortsatt stabil
Roger Walmanns Beppe Am vann klass I-finalen utan prut för Örjan Kihlström. Storfavoriten (41 procent) fick vandra utvändigt ledaren i ett högt uppskruvat tempo och visade återigen att han blivit en helt ny häst i slutet av fyraåringssäsongen. 
Örjan Kihlström kastade en blick över axeln 500 meter från mål då invändige Daydream Rapida var slagen. Över upploppet höll sedan Beppe Am knappt men säkert smygkörde Da Vinci Boko bakom sig.
Sedan någon vecka tillbaka är det klart att Björn Goop blir allsvensk kuskchampion igen. Detta för tolfte året i rad. 
I V75 på Solvalla satte Goop dit egentränade Candor Hall i Hästägarkannans långa avdelning över tre kilometer. Ett lopp hedershästen vann för andra året på raken.
Loppets favorit stod med 80 meters tillägg och lyftes ut i spåren dryga varvet från mål. En så pass stark häst som Aristocat Boko orkade inte följa med i rygg på Candor Hall som bara matade ner motståndet och klev undan till seger med fyra längder. 
Björn Goop vann ytterligare ett lopp på V75 med Timo Nurmos-tränade Only One Winner.

Fleetfoot redde ut
Ingen start på sex veckor. Fleetfoot Hanover fick dessutom vandra den tunga vägen utvändigt ledaren men redde ut det ändå som den mest spelade hästen i den inledande Stoeliten.
Peter Untersteiner var givetvis mycket nöjd med det åttaåriga stoet.
– Hon är åtta år och gör ett sånt här lopp mitt i vintern – det blir en fin fölmärr det här! sa Halmstadtränaren.
Conrad Lugauer rundade av V75 med storfavoriten Calvin Borel som kördes offensivt till ledningen efter 800 meter. Segern var aldrig i fara även om tappre 13-oddsaren Call Me Hanover aldrig riktigt gav slaget förlorat på utsidan.
Sju rätt delade ut 1 753 kronor och sexorna 35 kronor. Utdelningen för fem uteblev och extra miljoner rullar nu vidare till lördagen 2 januari på Rommetravet. 
Noteras ska att årets sista V75 körs redan nu på tisdag då travbanan i Halmstad står för värdskapet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.