Eftersnack V75 Örebro

142

Eftersnack V75 Örebro

Taktiken sköts i sank per omgående men det löste sig ändå.
Överraskningen Just Wait And See tog en överlägsen seger i Orebro Intn’l.
Till sin semestrande tränares stora glädje.
– Vi följde loppet på ATG Live här i Spanien och de andra som tittade fick hålla i sig på upploppet, sa Håkan K Persson efter storloppstriumfen.

Håkan K Persson har fått se Just Wait And See falla med flaggan i topp tre gånger i rad. Men på lördagen förgyllde hästen sin tränares semester med en storloppsseger. Klistrad framför direktsändningen i Alicante fick Axevallatränaren segerjubla.
– När man tittar sådär vågar man inte tro att det ska räcka hela vägen. Man blir negativ och ser alla faror. Men när han såg så fin ut 500-600 kvar fick jag upp hoppet och sedan på upploppet vet jag knappt vad som hände, sa den segerrusige Axevallatränaren i telefon efter loppet.
Just Wait And See  kom till start i Orebro Intn’l med tre raka andraplatser bakom sig. Nu var planen att sticka till ledningen och sedan inte släppa in tilläggshästarna, med storfavoriten Call Me Keeper i spetsen, i matchen. Riktigt så blev det inte.
– Jag fick en riktigt dålig start. Femman stod i vägen så vi kom inte iväg alls. Då tyckte jag att det var bäst att köra lite lugnt fram till ledningen. Men han blev lite skarp så det var tur att Roberts häst kom direkt så att han lugnade ner sig. Annars hade det inte gått, sa kusken Christoffer Eriksson.
Robert Bergh skötte farthållningen med Tesio och där bakom tassade Just Wait And See med. När attackerna kom bakifrån på den sista bortre långsidan lyfte Christoffer Eriksson ut sin häst i andraspår och när Örjan Kihlström vred på Call Me Keeper till full attack i slutkurvan lämnade Just Wait And See, för dagen utan skor på hovarna, motståndet och defilerade hem segerchecken på 400 000 kronor.
– Jag vet att hästen är väldigt speedig så jag ville inte ut och köra för tidigt, men han var riktigt fin i dag och de har gjort ett bra jobb både Håkan och Christine (Håkans sambo), sa Eriksson.
Håkan K Persson åker hem till Falkenberg under söndagen, men hemresan är inget man tänker på när man har en storloppsseger att fira.
– Nu blir det kalas, helt klart!

Styrkebesked med elitloppsdoft
Just Wait And See var inte ensam om att imponera på Örebrotravet. Volstead kan ha sprungit till sig en plats i Elitloppet när han tuggade ner favoriten Shadow Woodland i gulddivisionen och gick undan på snabba 1.10,0 över 1 609 meter.
– Han var fin i dag, otroligt fin, och då är han ändå inte på topp, sa hästens tränare och kusk Stefan Melander.
Det blev rejäl körning i loppet och klockorna visade 1.05,8 när Shadow Woodland nådde 500 meter. Volstead hamnade som första häst i andraspår en bra bit bakom ledaren men när första varvet passerades på 1.09,1 hade han jobbat sig fram utvändigt om Shadow Woodland. I slutkurvan kopplade han grepp och över upploppet avfärdade han enkelt Charrua Forlans försök att utmana.
– Han är en jättebra häst och han kommer gå framåt kraftigt med det här loppet, det är jag säker på, sa Stefan Melander.
Volstead var med i Elitloppet för två år sedan och i fjol vann han Sweden Cup under elitloppshelgen. Nu talar mycket för att han kommer vara med under travfesten på Solvalla även i år.
– Han har haft så otroligt dåliga spår när det har varit riktiga lopp men om han startar i Elitloppet i år får han nog spår två, skämtade Stefan Melander, som även fick se sin Output Pressure spurta till seger i klass II tillsammans med Per Lennartsson.

Anna i en klass för sig
I stoeliten kastade Kim Eriksson loss Anna Mix redan på den första bortre långsidan och sedan det Sofia Aronsson-tränade toppstoet tagit över ledningen av favoriten In Toto Sund drog hon konkurrenterna sönder och samman.
– När ”Kött-Anna” kommer med fart är det inget man vill gå upp i ringen emot, sa Kim Eriksson med ett segerleende modell större.
In Toto Sund fick chansen från ledarryggen till slut men var chanslös att utmana om segern.
– I och med att Anna Mix var så bra i dag var andraplatsen maxplacering för oss, sa In Toto Sunds kusk Örjan Kihlström.

Första ettan efter tre raka tvåor
I silverdivisionen var det Örjan Kihlströms tur att bli släppt till ledningen på den första bortre långsidan och därifrån blev segern säker tillsammans med Michelangelo Ås. Hästen kom i Daniel Redéns träning i januari och efter tre raka andraplatser kom nu första fullträffen i den nya regin.
– Han kändes bra hela vägen och även om han fick öppna i bra tempo första 500 sträckte han på sig, sa Kihlström som inte behövde rycka tussarna ur hästens öron.
Claes Svenssons Whisky Akema vann sin årsdebut för två veckor sedan och i bronsdivisionen fortsatte han på den inslagna vägen. I en tät slutstrid med Ragazzo da Sopra krigade han sig först över mållinjen.
– Han var väldigt fin även i årsdebuten och i dag var han fantastiskt bra, konstaterade Claes Svensson.
Jörgen Westholm-tränade Urgent Call sprang utan skor på samtliga hovarna för första gången i karriären och i Oskar J Anderssons tog han en säker seger i klass I.
På V75 delade sju rätt ut 43 409 kronor. För sex rätt fick man 509 kronor och för fem rätt 59 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.