Eftersnack V75 Östersund 6 juni

23

eftersnack 57 ostersund

Forne unghäststjärnan Chelsea Boko är tillbaka på toppen.
På lördagen spurtade han hem Jämtlands Stora Pris på ett lerigt Östersundstrav.
– Man får så mycket stänk i ögonen så det är svårt att se något, men hästen såg att det inte var någon i vägen på upploppet och sprang rakt fram, sa segerkusken Örjan Kihlström och fyrade av ett bländande leende genom lermasken.

Som treåring var Timo Nurmos-tränade Chelsea Boko bäst i kullen och vann både Svensk Travkriterium och E3. Två problemfyllda säsonger senare är han åter en häst att räkna med i de stora sammanhangen. Det beskedet gav han när han i årets första start på svensk mark spurtade hem ett förstapris på 750 000 kronor i Jämtlands Stora Pris.
– Jag visste att hästen hade tränat bra och eftersom han gått bra i Paris hela vintern och bara varit borta någon månad körde jag som att han skulle vara i form, sa Örjan Kihlström.
Chelsea Boko var i form. Han hamnade långt ner i kön från sitt sjundespår bakom startbilen men efter att ha lotsats fram i ryggar under slutrundan var det aldrig något snack om vart segern skulle gå över upploppet.
– Han kändes stark i sista sväng och avgjorde enkelt till slut, konstaterade Kihlström efter att ha räknat in sin andra storloppstriumf på mindre än en vecka. I söndags vann han Elitloppet med Magic Tonight.
Andrapriset i Jämtlands Stora Pris gick till Lutfi Kolgjinis El Mago Pellini och trea kom Robert Berghs Creatine.

Stenströmer kvar i toppen
Ulf Stenströmer trodde på förhand att han skulle bli av med ledningen i tränarligan i V75. Men den fick han behålla. Det såg hårdingen Oliver Kronos till när han vann silverdivisionen. Körande Björn Goop lämnade ingenting åt slumpen utan rundade tidigt fram till positionen utvändigt om ledande favoriten Highspeed Call och över upploppet avgjorde Oliver Kronos till säker seger.
– Det är helt otroligt. Jag njuter i fulla drag, sa Stenströmer, som så här långt i år ståtar med tolv tränarsegrar i V75.

Sedinarnas kallblod bäst igen
Ishockeybröderna Daniel och Henrik Sedin var inte på plats i Östersund utan fick istället glädjas åt sitt kallblodiga stjärnskott Tangen Haap framför ATG Live på andra sidan Atlanten.
– De kommer hem till midsommar, berättade pappa Tommy Sedin, som fick kliva in i vinnarcirkeln efter att Tangen Haap tagit andra raka V75-segern tillsammans med sin tränare Björn Karlsson.
Trots ett småstruligt lopp där han mestadels fick trava som första häst i andraspår avgjorde Tangen Haap i en tät slutstrid.
– Han var inte lika bra som i Gävle senast och jag fick sitta och vara med på noterna. Men jag vet vad jag har mellan skalmarna och han är för jäkla häftig alltså, sa Björn Karlsson.

För övrigt noterades att…
…Bergsåkertränaren Markus Pihlström
bibehåller sin fina stallform. Utanför V75-kupongen tog treåriga Lacquer And Lace en övertygande seger och i klass I tvålade Global Revenge till sina konkurrenter tillsammans med Erik Adielsson.
…Erik Adielsson fortsatte på den inslagna vägen när han sände Svante Båth-tränade Shiraz Brodde till ledningen och därifrån vann den stilige fuxen utan att behöva förta sig.
…såväl aktiva som publik blev förbryllade när klass II blåstes av först efter flera 100 meter, för ett påstått materialfel som inträffade innan startbilen släppte iväg fältet. När loppet gick om spurtade Robert Berghs Digital Archive till seger i Jan Norbergs händer.
…Mads H Nielsen tog karriärens första V75-triumf när han ledde lärlingsloppet från start till mål med Tomas Malmqvist-tränade Frida Montana.
…det ihållande regnet gjorde banan svårbemästrad och det galopperade hästar till höger och vänster genom hela V75-omgången.
…de som prickade in samtliga vinnare på V75-spelet belönades med 189 421 kronor. Sex rätt gav 1 495 kronor och för fem rätt fick man 130 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJoke Face hjälpte handikappade barn!
Nästa artikelBlandat för Takter på Meadowlands

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.