”En manifestation för världens bästa spel…”

52

SUNDSVALL. Vi har en multijackpott på hisnande 77 miljoner kronor på V75.

Det är guldfeber och spelhysteri inför lördagsomgången på Bergsåker.

Se det som en manifestation för världens bästa spel.

Det är väldigt mycket gnäll i travvärlden.

Det beror mycket på att det är en så omfattande och komplex näringsverksamhet med så många särintressen som är beroende av varandra, men där alla tycks mest se till sitt eget bästa och vill ha så stor del av kakan som möjligt i stället för att se till helheten och ha förståelse för varandra.

Det är hästägare, aktiva som tränare och kuskar och hästskötare, uppfödare, spelare, banor, spelbolag, med flera …

Alla är vitala för att travrörelsen ska fungera och leva, och alla verkar tycka att just deras område är allra viktigast.

Mest drag på läktarna

Tro det eller ej, men en av de längsta och mest tröttsamma debatterna inom travet är om starttiden för V75 på lördagar ska vara knappa två timmar hit eller dit.

Främst verkar det vara några av de aktiva som inte tycker att de inte får tillräckligt med ledig tid lördagskvällar.

Som om någon SHL-spelare, några runt laget eller alla som jobbar i arenan skulle klaga på att det är matcher lördagskvällar – eller någon La Liga-spelare att det är matcher framåt midnatt, eller någon skådespelare att det är teaterföreställningar på kvällstid, eller musikartister att det är konserter när folk är lediga och vill roa sig.

De sena lördagsmatcherna i SHL har i stället blivit de med högst publiksnitt, mest drag på läktarna och oftast allra intensivast spel på isen.

Inom travet borde det i alla fall vara glädje och fest den här lördagen.

20 000 på plats

När den ständigt turnerande V75-cirkusen kommer till Bergsåker i Sundsvall är det en av tidernas monsterpotter på V75, det är första lönehelgen efter semestrarna, det är en av årets stora händelser i hela Sundsvall med upp mot 20 000 åskådare på plats och det är stjärnfyllda lopp med miljonloppet Sundsvall Open Trot för världseliten och prestigefyllda SM för kallblod.

De 77 miljoner kronorna är bara sjurättspotten – det är också runt 30 miljoner kronor i femrättspotten, och 15 miljoner i sexrättspotten.

Det här är vinstsummor och omsättning som inga andra streckspel med vinstpooler, som till exempel Stryktipset, kommer i närheten av.

V75 är otvivelaktigt världens bästa spel.

Spel på hästar – trav, galopp och annat – är allt penningspels ursprung.

Spelet har alla de rätta ingredienserna; konstellationen av skickliga människor och mäktiga ståtliga hästar, de ovissa spekulationerna som uppstår när det handlar om djur, kombinationen där både kunskap och tur belönas och den häftiga racingupplevelsen i loppen.

Lördagarna förblir heliga

Spelbolaget ATG har kallat den här veckan för V75 Summer Heat där vi har V75 bakom oss onsdag, torsdag och fredag, och den här lördagen har de gett namnet V75 Summer Heat Grand Final.

Även om ATG strösslar med sitt paradspel förblir lördagarna de stora heliga omgångarna.

I de tiderna vi lever i blir det mer av det mesta; allsvenskan i fotboll utökas med antalet lag, Vasaloppet körs typ i en veckas tid och Melodifestivalen pågår ungefär hela vintern.

Människor lyckas ändå själva särskilja och prioritera det som är allra störst och viktigast.

Ser ut att skrälla på flera håll

Min vinnare i Sundsvall Open Trot, V75-6, är formstarke Ringostarr Treb som har mer att köra för och har bättre läge än Propulsion.

Min vinnare i SM för kallblod, V75-3, är utrustningstrimmade Pydin som är under kraftig utveckling och har gjort fina insatser i de senaste loppen till skillnad från Månprinsen A.M..

När jag analyserar loppen ser det ut att skrälla på flera håll och bli hög utdelning.

Vi har fått se fantastiska travlopp de senaste dagarna med många skrällar.

Travsport och hästar väcker mycket känslor – Susanne Stenlund som har fött upp, äger och tränar Ferie de Maya som Erik Adielsson körde till seger i V75-7 på fredagskvällen stod för en av de mest känslosamma ögonblicken jag har varit med om.

Drömmen lever för oss alla

Två dagar i rad har ingen lyckats pricka sju rätt på V75.

Det finns chans att ingen klarar den bedriften på lördagen heller.

Om jag vinner 77 miljoner kronor ska jag bli hästägare och köpa ett stall hästar, engagera mig i uppfödning av egna hästar och kanske prova att amatörträna någon häst själv.

En miljon svenskar spelar på V75 varje lördag.

Den här lördagen är vi ännu fler.

Alla verkar satsa rejält.

Folk älskar jackpotts och miljonchanser.

Drömmen lever för oss alla.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFernlund: ”Draget ska tas med största respekt”
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Bergsåker 26 augusti 2017

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.