Flyfotad dam siktar på Guld i Silver på V75

121

v75, allt om trav

Fleetfoot Hanover är en segervan dam med otroligt kvicka ben.Foto av MALIN ALBINSSON

Sedan flytten till stall Untersteiner har Fleetfoot Hanover gått som ett X2000-tåg: i expressfart, men med några oplanerade plumpar i protokollet. I lördagens silverdivision väntar en på förhand behaglig uppgift.
– Lyckas vi försvara innerspåret så släpper vi inte till någon annan. Då ger vi järnet, säger tränaren och kusken Peter Untersteiner.

I juni tidigare i år flyttade en tuff brud med mycket karaktär in hos Untersteiners i Halmstad.
Sjuåriga Fleetfoot Hanover, som tidigare tävlat på de norska banorna, har under karriären varit lite av en doktor Jekyll och mister Hyde. Har det inte slutat i galopp så har hon i stället marscherat in i vinnarcirkeln. Oftast.
Men på senare dagar har hästen mognat och de tidigare ständigt återkommande galopperna har övergått till att bli allt mer sporadiska.
– Jag vet inte riktigt hur hon uppträdde i Norge, men hon har blivit schysstare nu hos oss. Hon trivs verkligen med vårt upplägg och bevisligen ger det också resultat, säger Peter Untersteiner.

Bra utgångsläge
Med sex segrar på de senaste nio starterna och med ett bra utgångsläge är det inte konstigt att hon ser ut att bli en klar favorit i V75-7. Peter Untersteiner har visserligen aldrig tidigare kört hästen från bricka ett bakom bilen, men han tror att utgångsläget passar henne bra.
– Hon är snabb ut och har tidigare i år gått 1.10-tider. Så drömscenariot är ju så klart att leda från start till mål. Vi har helt klart störst chans att vinna om det sker från ledningen, säger han innan han fyller i:
– Men, man kan inte räkna med att det blir så. Det finns flera startsnabba hästar med spår utvändigt. Skulle vi bli över från start får vi det tufft.

Plussar på Bonhomme
I övrigt har Peter Untersteiner ytterligare fyra hästar till start i V75 på Mantorp: 6 Kimono Pearl (V75-2), 3 Nothing But Class (V75-3), 1 Da Vinci Boko (V75-4) och 3 Bonhomme (V75-4).
– Det är Fleetfoot som är vår bästa chans. Övriga får ses som outsiders. Men jag vill plussa på Bonhomme. Han är verkligen på gång, säger Peter Untersteiner.

KANAL 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.