Första hästen klar för Elitloppet

188

rap

Solvalla har gjort klart med den första hästen till Elitloppet.
Inte helt oväntat är det fjolårstvåan Rapide Lebel med sällskap de första gästerna som bjuds in.
– Vi är mycket nöjda. Av hästarna som för ögonblicket är tillgängliga i världen är fransmannen säkert den bäste, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

Rapide Lebel var favorit i finalen av Elitloppet 2011 där en startgalopp grusade det mesta. Men upphämtningen var heroisk och den franske hästen blev bara knappt slagen av svenske vinnaren Brioni.
Trots förlusten ville kusken Eric Raffin ta hela världen i sin famn efter loppet.
– Raffin hyllade verkligen publiken på Solvalla och hästens tränare Sebastien Guarato sa direkt efter loppet att de ville tillbaka. Fransmännen älskade allt runt Elitloppet. Och nu får vi se dem igen.
Sista söndagen i maj är ett gammalt känt riktmärke för Elitloppet. En inbjudan till loppet redan i mitten av mars är ovanligt tidigt.
– Ja, för mig som relativt ny här på Solvalla är det tidigt. Men andra sportchefer har tagit ut hästar tidigare än så här faktiskt, säger Tore Fyrand.
Han nämner två skäl till att han viftar med den första biljetten redan nu.
Solvalla vill få igång snacket om Elitloppet bland både aktiva och publik. En tidig inbjudan har också varit ett önskemål från Rapide Lebels ägare och tränare eftersom det är många andra banor som rycker i världens just nu kanske bäste travare.

”Kommer för att vinna”
Vad har då tränaren Sebastien Guarato satt upp för mål för Elitloppet?
– De kommer för att vinna, de vill ha revansch. Så enkelt är det. Kretsen kring hästen har varit tydliga hela vintern med att de vill till Solvalla och när de fick en sådan fantastisk start på säsongen blev det ännu bättre. Rapide Lebel var jättebra i årsdebuten i början av mars då han var överlägsen. Hästen var mycket mera reglerbar och lugnare än tidigare. Det blir spännande att se honom.
Enligt Tore Fyrand är Rapide Lebel aktuell för ännu ett lopp i hemlandet Frankrike innan starten i det finska storloppet Finlandia-Ajo 28 april.
Därefter börjar uppladdningen för Elitloppet för hästen som bland annat vann Åby Stora Pris under fjolåret.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.