Förutsättningarna inför PdA görs om

31

Förutsättningarna inför världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique 2017 görs om.

Det tidigare poängsystemet slopas – istället blir B-loppen som uttagningslopp.

– Det här är mycket, mycket bättre, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist till Trav365.

Den 29 januari avgörs världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes i Frankrike.

Inför årets upplaga av storloppet görs nu förutsättningarna om.

Det tidigare poängsystemet slopas helt – och de så kallade B-loppen blir nu istället uttagningslopp.

Dessutom plockas tilläggen bort i B-loppen – för att få bukt med preparékörningarna.

”Blir verkligen körning nu”

Inför Prix d´Amérique avgörs det fyra stycken B-lopp, i tur och ordning Prix de Bretagne, Prix de Bourbon, Prix de Bourgogne och Prix de Belgique – de tre första hästarna i de B-loppen blir direktkvalificerade till Prix d´Amérique. Vinnarna av loppen Tenor de Baune och Critérium Continental blir också direktkvalificerade till storloppet sista helgen i januari.

– Det här är mycket, mycket bättre, nu blir det verkligen körning i alla de här loppen, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist till Trav365 och fortsätter:

– Att hästar har stått med 25 meter tillägg har aldrig varit lyckat, det har inspirerat till att köra preparé. De har startat 14 dagar innan Prix d´Amérique och bara kört upploppet ner, för de som har provat att vinna de loppen har sänkt sin häst i stället. Det är väldigt bra att de har tagit bort tilläggen.

”Är den stora vinnaren”

De nya reglerna gör att det kan bli så att endast fyra hästar blir garanterade att komma med i Prix d´Amérique på prissumma och det är Bold Eagle, Nuncio, Timoko och Tiego d´etang.

– Men någon av platserna ett, två, tre i B-loppen tas säkert av samma hästar, vilket gör att det blir fler platser i Prix d´Amérique där man kan komma med på prissumma, säger Anders Lindqvist och fortsätter:

– De här loppen kommer bli betydligt mer intressanta, nu kommer det vara intressant att vinna eftersom tre platser till Prix d´Amérique står på spel. Det kommer bli mycket tajtare, och den stora vinnaren i det här sammanhanget är Prix de Belgique.

Frankrike har också valt att flytta fram Tenor de Baune till annandag jul, tidigare har det loppet avgjorts 14 dagar före Prix d´Amérique.

– Det har tidigare varit ett lopp för sexåriga hästar, nu kommer det vara för femåriga hästar, men eftersom loppet ligger före årsskiftet så är det ju samma generation. Det är jättebra att de har flyttat fram det här loppet, för nu har de som kvalar in en månad på sig att förbereda sig. Nuncio är för övrigt startberättigad till det här loppet, säger Anders Lindqvist och avslutar:

– Daniel Redén har anmält Wild Honey, Propulsion och Call Me Keeper till det första B-loppet, Prix de Bretagne och Bold Eagle kommer starta den 10 november, de vill ge honom en lite snällare början av meetinget i år.

Se nedan för ändringarna

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Förutsättningarna inför PdA görs om

Föregående artikelLite tips inför premiären av Top 7
Nästa artikelTV4-expertens råd inför Top 7

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.