Grattis Cash Crowe och Petri Puro!

92

cash crowe

Cash Crowe svarade för en otrolig prestation när hon krossade konkurrenterna i Derbystoet.
Petri Puros stridsvagn tog hem förstapriset på två miljoner kronor i händerna på Johnny Takter.
– Hon är en helt fantastisk löpare. En jättefin tjej, sa Takter.
– Det kan vara det bästa sto jag har haft, sa tränaren Petri Puro.

Efter den försmädliga galoppen i Stochampionatet när Cash Crowe satt i ledningen tog hon gruvlig revansch i Derbystoet. Och som hon gjorde det.
Johnny Takter körde fram utvändigt om ledande Mulligan 1300 meter kvar och låg sedan lugn där snett utvändigt. Mulligan inledde med 1.10,4 de första femhundra metrarna och varvade på 1.12,3. I sista kurvan gick Cash Crowe i ordentlig närkamp med ledarinnan och slog klorna i denne omgående.
In på upploppet kopplade hon greppet och stack ifrån till en mycket lätt seger. En imponerande insats minst sagt på tiden 1.11,6 över distansen 2140 meter med bilstart. Noteras kan att det svenska rekordet innehas av D’One på tiden 1.11,5.
Segerkusken Johnny Takter öste beröm över det fyraåriga stoet.
– Det är en väldigt fin tävlingsinstinkt och bra fysik på den här hästen. När man kör bra hästar är man lite förberedd på att man måste leverera. Jag är jätteglad för den här hästen. Jag tycker att hon är en helt fantastisk löpare. En jättefin tjej, sa Johnny Takter.
– Thomas i ledningen vet ju hur fort han ska köra och det var ingen bluff hon mötte. Jag ville inte vara för långt bak för det räcker att det går lite för sakta och då blir det svårt att hinna fram.
– Jag har kört åt Petri i 20-25 år och han tillhör ju en av de där elittränarna som det finns några stycken av. Han tar fram det bästa ur varje häst och jag känner mig trygg med hans hästar. Han ligger bakom många topphästar, fortsatte Takter.

”Har inte sett botten i henne”
Det här var nionde segern i elfte starten för Cash Crowe och tränaren Petri Puro jämför henne med sina tidigare stjärnor som Camilla Highness, Not A Spacecase, Fama Currit med flera.
– Jag känner en stor lycka och det här är en ruggig häst. Jag tror för tillfället att jag inte har någon häst i stallet som rår på henne över 2100 meter, sa Petri Puro som inte bara tränar hästen utan har även fött upp och äger Cash Crowe.
– Vi har inte sett botten i henne och hon har bara gjort elva lopp. Det blir spännande framöver. Camilla Highness och Not A Spacecase var bra men jag har inte haft någon som har visat så hög kapacitet så tidigt som Cash Crowe. Det kan vara det bästa sto jag har haft, fortsatte Puro.

Galopp för Ultra Bright 
Tvåa i derbystoet blev Mulligan som höll starkt från ledningen och trea blev Unique juni.
– Hon låg på lite för mycket under vägen och ändå är hon oerhört bra för hon slog de andra enkelt. Men det är bara att böja sig för Petri och Johnnys häst, sa Thomas Uhrberg om Mulligan.
Däremot blev det galopp för betrodda hästar som Bugatti Brick – i ledningen efter 150 meter – samt Ultra Bright i första sväng.
– Jag skulle försöka ta rygg på Thomas och ville inte ha dödens och när jag förflyttade mig i sidled blev det galopp. Hon kändes inte riktigt bra efteråt och vi får åka till verkstaden, sa Fredrik Persson om Ultra Bright.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGrattis Cyber Lane och Johan Untersteiner!
Nästa artikel”Det här är riktigt stort som amatör”

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.