Håkan Wallner började med trav som 14-åring

219

Håkan Wallner började med trav som 14-åring

Svensk travsports pionjär förevigas.
2015 valdes Håkan Wallner in i det svenska travets Hall of Fame och nu hedras han även i USA genom att bli invald i Hall of Immortals, det meddelar det amerikanska travförbundet.

Håkan Wallner var känd för att gå sin egen väg och var på många sätt före sin tid. Framförallt bidrog han till att internationalisera den svenska travsporten. Redan 1972 startade han sin verksamhet Continental Farms i USA, som snabbt blev framgångsrik.
Liksom han kommit att påverka svensk travsport har han även satt bestående avtryck i den amerikanska varför han 2018 blir invald i de odödligas Hall of Fame, så kallat Hall of Immortals. Ett beslut som var enhälligt av kommittén.
“Hans bidrag till globaliseringen av det amerikanska travet fortsätter att ha en väsentlig betydelse för såväl avel som träning och tävling med den amerikanska travhästen”, skriver det amerikanska travförbundet på sin hemsida.
Ceremonin äger rum nästa sommar på The Harness Racing Museum & Hall of Fame.

Vann det mesta som går att vinna
Håkan Wallner började med trav som 14-åring och tog sin första seger 1957 med hästen Operett. Han skördade stora framgångar i såväl Sverige som i USA, och även i Italien där han hade sin verksamhet i slutet av karriären. På meritlistan finns bland annat segrar i Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Elitloppet, Prix d’Amerique, Hambletonian Stakes och Oaks.
Håkan Wallner gick bort 2001, 61 år gammal.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.