”Han blev trött på sällskapet…”

79

Två Robert Bergh-tränade hästar tar plats på listan – och även tränaren själv.

Men mest imponerande var ändå kallblodskungen – Månprinsen A.M..

Här är Sportbladets plusbetyg efter lördagens V75 på Bergsåker.

V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

Vem: 9 Månprinsen A.M. (V75-3)

Kommentar: Gunnar Melander styrde upp utvändigt om ledande 7 Odin Tabac och sedan fick vi den där härliga duellen som alla väntade sig på förhand. In i sista sväng blev Månprinsen trött på sällskapet och tackade för sig på upploppet och vann med flera längder ner till Odin Tabac. Imponerande!

Vem: 4 Officer C.D. och Robert Bergh (V75-2)

Kommentar: Det som skulle bli spets och slut blev i stället rygg ledaren och slut. Robert Bergh gjorde en ruskigt snygg styrning i första sväng när chansen på spets var borta och körde till för att komma ner i rygg på 1 Magnifik Brodde. Sedan kom luckan med 75 meter kvar till mål. Äntligen fick Officer C.D., mycket välförtjänt, sätta nosen först!

Vem: 10 Ringostarr Treb (V75-6)

Kommentar: Sundsvall Open Trot blev inte så roligt som jag trodde det skulle bli på förhand. Långsamma, för klassen, 12,7 på varvet, men sedan gjorde Ringostarr Treb ett riktigt bra jobb i tredjespår på sista bortre, för att enkelt koppla greppet in på upploppet. Nadal Broline och storfavoriten Propulsion försökte bakifrån, men Ringostarr Treb var redan i mål då.

Vem: 6 Explosive Merlot (V75-7)

Kommentar: Hamnade utvändigt ledaren direkt från start och såg lite seg ut på väg in i slutsvängen, men den fyraårige hingsten kämpade sig förbi trots detta. Bra skalle på den hästen!

Vem: 3 Ellieann och Sofia Frilén (V75-4)

Kommentar: Sofia, som gjorde första V75-start, kunde inte göra det på ett bättre sätt. Placerade Ellieann i rygg på ledaren Erica och när sedan luckan uppenbarade sig in på upploppet tackade ekipaget för sig och tog en välförtjänt seger.

Vem: 4 U.S.Male E.P. (V75-7)

Kommentar: Hästen öppnade som en traktor och hamnade sist. När Erlend Rennesvik sedan styrde på i tredjespår hände ingenting. Nej, detta var en riktigt usel insats av favoriten i den avslutande avdelningen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimoko avslutade – som en vinnare
Nästa artikelCarlsson: Han är mitt drag i Derbyt

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.