Han jagar nionde V75-segern i år

18

nionde v75-segern

Han jagar sin nionde V75-seger i år och blir många spelares spik på Annandagen.
On Track Piraten blir storfavorit att toppa en makalös säsong med ännu en triumf.
– Han måste ha jättebra chans, absolut. Jag tror att han vinner igen, säger tränaren Hans R Strömberg.

Sveriges bästa dalahäst har varit en följetång i rikstoton i år. Precis som han har varit tidigare säsonger. Trots många och långa resor över hela Sverige, ute i Europa och fram och tillbaka till USA, så verkar inget bita på honom. On Track Piraten levererar varje gång och imponerar stort. Han har exempelvis bara galopperat tre gånger under sin karriär på 98 starter och det har hittills blivit 30 segrar och 13,2 miljoner kronor insprunget.
– Det är ju rena drömhästen och en sådan som alla travtränare vill ha. Det kan inte bli bättre. Han har varit igång länge men är väldigt hållbar då han är korrekt och fin i sina ben. Det sliter inget extra på honom och sedan har han en bra aktion, säger Hans R Strömberg.
– Han har varit jättefin under hösten och i Müllers var han otroligt bra. Han vann även finalen några veckor senare och innan dess var vi iväg till Amerika. Då gick han jättebra också från ett dåligt utgångsläge men blev lite fast till slut.

Ny skötare då Maja slutar
Skötaren till On Track Piraten heter Maja Bäckman som tillsammans med Hans R Strömberg ser till att hålla världsstjärnan i så fin författning. Men inom kort kommer ”Piraten” att få en ny skötare.
– Maja jobbar januari ut och sen slutar hon hos mig. Hon har blivit kär i en travtränare på Julmyra (Svante Ericsson) och ska flytta. Hon har varit jätteduktig och det betyder naturligtvis mycket när någon tycker om sina hästar.
– Men nu har jag fått Lina Pegenius som ska jobba hos mig. Det är en jätteduktig tjej så det känns tryggt allting. Hon ska ta hand om On Track Piraten och jag är inte orolig på något sätt, säger Strömberg.

Takter är lyrisk
På måndag annandag jul, när V75-finalerna avgörs på Solvalla, är On Track Piraten återigen i hetluften. Han blir storfavorit i guldfinalen, V75-3, från spår fem bakom bilen. I sulkyn sitter som vanligt Johnny Takter.
– Hästen har gått jobb i dag (tisdag) och det verkar bra allting. Det var bara ett lättare jobb och jag körde 1.22 över 1600 meter. Han kändes lika fin som tidigare.
Vad säger du om insatsen senast när han vann V75 över lång distans på Färjestad?
– Jag förstod att det skulle bli tufft, dels var banan krävande då det var ett tungsprunget underlag, sedan var det 2600 meter och han har inte gått i ledningen över lång distans på länge. Jag tycker att hästen gjorde det jäkligt bra. Johnny var också väldigt nöjd med honom och han är lyrisk när han pratar om den här hästen, säger Strömberg.
Vad säger du om uppgiften? Blir det fjärde raka segern?
– Det ser onekligen jättebra ut med bra läge och få hästar. Han måste bli storfavorit och det med all rätt. Han måste ha jättebra chans, absolut. Jag ser inte någon som ska svara honom om ledningen och de gånger han har torskat i spets är jättefå. Jag tror att han vinner igen.

Överlägset bästa året
Rättvikstränaren går mot sitt bästa år någonsin med drygt 7,2 miljoner inkört. Förutom On Track Piratens framgångar har han flera hästar som har levererat.
– Jag har dubblat stallets siffror gentemot tidigare år och det har varit ett fantastiskt år. Det överlägset bästa jag har haft.
– Vi vann ju E3 i somras med Unique Juni och sedan har Perfect Dynamite levererat och Bottnas Commandeur. Jag vann själv sommartravets final med Olympic Torch och det var en höjdare på hemmaplan, säger Strömberg som har 20 hästar i träning.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.