”Han smygfilmade mig den jäkeln…”

203

Peter Untersteiner jobbade in sonen Johan till storseger i Finland.

Allting fångades på film – av TV4-reportern Matteus Lillieborg.

– Han smygfilmade mig den jäkeln, skrattar Peter Untersteiner till Trav365.

I lördags befann sig Peter Untersteiner på Tingsryd. Mellan travloppen hann han se det finska storloppet Kymi Grand Prix där Peter Untersteiners stjärnhäst Carabinieri startade – med sonen Johan Untersteiner i sulkyn.

Johan Untersteiner och Carabinieri vann loppet på nytt banrekord och tjänade en miljon kronor – till pappa Peters stora glädje.

TV4-reportern Matteus Lillieborg slängde fram kameran och ”fångade” Peter Untersteiners injobbning av sonen.

”Dröm som gått i uppfyllelse”

– Jag hade sådant flyt, jag hade precis vunnit fyra lopp på Tingsryd och sedan sa dom att om jag skyndar mig in i körsvensrummet så hinner jag nog se Kymi Grand Prix på tv innan jag skulle köra nästa lopp, berättar Peter Untersteiner för Trav365.

Och Matteus fångade dig på film.

– Ja, jag såg det, han smygfilmade mig den jäkeln, skrattar Peter Untersteiner och fortsätter:

– För mig är det här grädde på moset i min travkarriär, att jag kan skicka iväg Johan såhär. Förra sommaren fick han åka ner till Italien och städa av dom med Poet Broline, och sedan har han varit nere ett par svängar i Frankrike med Carabineri och vunnit där också och sedan nu det här. Det känns underbart att skicka iväg honom, och att det är inom familjen så här gör det lite extra.

Kan du utveckla?

– Men det blir ju det där lilla extra så klart, det är ju min framtid också, så småningom ska Johan ta över min verksamhet, och det är underbart att vi kan hävda oss internationellt också, det är ju vår ambition. Vi är i toppen och då ska vi försöka vara där så länge vi kan och vara med i de större loppen, och det är en dröm för mig som gått i uppfyllelse.

”Var inte realistiskt på förhand”

Vad hade du för tankar inför Kymi Grand Prix, trodde du att han skulle kunna vinna?

– Nej, det var väl inte sannolikt att tro. Allting tydde på att han var på topp, han gick så bra i Mantorp och det var lagom med 14 dagar emellan loppen och han var smidig och fin i jobben, och hästen har haft toppform i åtta månader nu om man tittar tillbaka och det är helt fantastiskt och det är sällan en häst håller toppform så länge, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Det fanns ingenting som tydde på att formen skulle svikta nu och han reser så fint också och har så underbart självförtroende, men att vi skulle kunna slå Elitloppsvinnaren Timoko var väl inte så realistiskt.

När gick det upp för dig att det kunde gå vägen?

– Varvet från mål började jag få upp hoppet, de hade ju stridit de första 6-700 meterna där framme innan de kom överens och det var vår lycka. Jag var hoppfull på sista långsidan och då sa jag bara sitt lugn, sitt lugn, för Timoko borde ju känna av den öppningen sista 100 meterna. I sista sväng så klättrade ju sedan Carabinieri i selen och det var läckert att skåda

Nobbar Hugo Åbergs Memorial

Vad väntar härnäst för Carabinieri?

– Vi har inte bestämt oss, nu får han många inbjudningar, både till Hugo Åbergs Memorial och Mikkeli har det hört av sig, men jag ligger lågt där.

Hugo Åbergs Memorial borde väl locka?

– Det vore fränt, men det är ju kortlopp och det är inte Carabinieris bästa vapen. Det som ligger bäst i tiden är nog ändå Jarlsberg, det är medeldistans och 800 000 kronor till vinnaren. Det är ingenting som är bestämt ännu, men spontant så lockar det mest för dagen, säger Peter Untersteiner.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKarlsson: ”Han kan vara svenskhoppet”
Nästa artikelHeta mötet – på midsommardagen