Han vinner flest V86-lopp på Åby

27

I fjol kördes det 64 stycken V86-lopp på Åby.

Christoffer Eriksson och Peter Untersteiner vann flest – sex lopp vardera.

– Det hade jag inte koll på, säger Christoffer Eriksson till Trav365.

Under onsdagskvällen är det jackpott på V86 med 20 miljoner kronor till en ensam vinnare – det skulle i så fall bli den högsta V86-utdelningen någonsin i spelformens historia.

Trav365 har tagit en titt på statistiken kring en av kvällens två banor, nämligen Åby i Mölndal utanför Göteborg.

I fjol så kördes det 16 delade V86-omgångar på Åby, vilket innebär att det kördes 64 V86-lopp totalt på Åby under 2016.

27 kuskar ”delade” på de 64 V86-loppen, flest lopp vann Christoffer Eriksson och Peter Untersteiner som vann sex lopp vardera.

Christoffer Eriksson kör i alla fyra V86-lopp på Åby under kvällens jackpottomgång, och går igenom chanserna för Trav365.

”Det verkar konstigt”

– Jasså? Det hade jag faktiskt ingen koll på, säger Christoffer Eriksson till Trav365 när vi berättar att han vann flest V86-lopp på Åby i fjol och fortsätter:

– Det låter faktiskt lite konstigt, det är en hård bana att tävla på, Åby. Att man vinner flest V86-lopp på sex segrar av totalt 64 lopp körda, det visar vilken konkurrens det är.

Bakom Christoffer Eriksson och Peter Untersteiner är det en trio kuskar som samtliga tagit fem segrar var, det är Flemming Jensen, Jeppe Juel och Johan Untersteiner. Av de 64 V86-loppen vanns 16 av dessa av utländsk kusk.

”Inget för vinnarspelarna”

Christoffer Eriksson kör i samtliga fyra V86-lopp från Åby i kväll, först ut är 8 Stelina (V86-1) som tränas av Peter Untersteiner.

– Jag har aldrig kört henne i lopp innan, men jag har sett henne mycket och jag såg henne senast då hon satt utvändigt. Hon blev kanske lite väl pigg senast, men jag tycker hon höll bra och hon har nog väldigt fin form. Utgångsläget i kväll är svårt och härifrån behöver vi tur, samtidigt är Åby en sådan bana där man kan komma till trots tråkigt utgångsläge, säger Christoffer Eriksson.

I den tredje V86-avdelningen kör Christoffer Eriksson sin egna 1 Going Popp.

– Hon har varit borta ett tag nu, hon tränade bra och skulle starta för ett tag sedan, men fick stå över då. Vi har lottats till fint utgångsläge, men hon behöver säkerligen lopp i kroppen och jag tror inte hon är något för vinnarspelarna, kan vi vara trea-fyra så är jag nöjd.

”Min bästa segerchans”

Både Stelina och Going Popp tillhör de mindre spelade i respektive V86-avdelning, men i V86-5 sitter Christoffer Eriksson upp bakom favoriten, Patrik Södervalls 3 Jessica Highness.

– Det är nog min bästa segerchans på förhand, jag har inte kört henne på länge men det är en bra häst det här och utan att kunna motståndet allt för mycket så tror jag att det är bra vinstchans. Jag har sett henne på slutet och hon är bra.

Avslutningsvis kör Christoffer Eriksson 11 Lobster´s Sam (V86-7) som tillhör en av de mest betrodda i loppet.

– Jag har aldrig kört honom tidigare, men jag har sett honom flera gånger och jag tycker det är en bra häst som är stark så aktuell distans ska passa fint. Det är alltid svårt med bakspår men får han ett bra lopp så tror jag på bra chans att vara med och slåss om det, säger Christoffer Eriksson.

Se nedan för statistik – de vann V86-loppen på Åby under 2016

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Han vinner flest
V86-lopp på Åby

Föregående artikelStjärnans hälsning – från Nya Zeeland
Nästa artikelLämnar in licensen: ”Värken är hemsk”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.