Hästen ska komma i första hand!

25

SPELBLOGGEN

En storm har blåst upp på sociala medier, en storm som även nått mig. Det handlar om lopp åtta på Vincennes i lördags. Duktige och talangfulle Damien Bonne körde stoet Baraka de Belloue. Damien drev inte på hästen, sånt gör vi i Sverige. Han bokstavligen slog den. Hela upploppet ner matas det stenhårda slag på det stackars stoet som redan springer så fort hon kan. Ekipaget slutade slutade tvåa i mål och belönades med 16 250 euro.

Jag kräks när jag ser sånt här. Hur kan en människa få behandla världens vackraste djur på det här sättet år 2016? Damien Bonne tilldelades cirka 420kr i böter vilket också visar på att domarna i fråga inte bryr sig ett förbannat skit.

Jag hoppas att vi, att Sverige har koll på händelser som denna och förbjuder i detta fall Damien Bonne att tävla här hos oss så länge som han misshandlar djur och uppträder på ett omänskligt sätt. Har Frankrike något vett i huvudet ska han stängas av en längre tid och inte få vara i närheten av en häst.

I övrigt så har jag öppnat www.TillmansTrav.se igen. Jag bjuder på tips onsdagar,lördagar och söndagar. Kom ihåg att hålla utkik efter mitt nästa inlägg!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBankrullehantering för Hästspel
Nästa artikelFem tippar V75 till Kalmar 12 mars

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.