Hemmastjärnan favorit i finalen

43

Sommartravets Final avgörs i Rättvik – med publikfavoriten On Track Piraten på startlinjen.

– Jag har alltid velat starta Piraten så ofta jag kan på hemmabanan, folk uppskattar det och jag tror han lockar några extra i publiken. Jag tror han har en bra chans, säger tränaren Hans R Strömberg som ifjol vann Sommartravets Final med Olympic Torch.

När vi får tag i Hans R Strömberg är han nyss hemkommen från en förlovningsfest för sonen och hans flickvän i Turkiet.

– Det var otroligt kul att få se och uppleva de turkiska kulturen så nära, sådant här får inga turister uppleva.

Hemma i Dalarna igen är det fullt fokus mot nästa fest – V75-cirkusen gästar Rättvik på lördagen och bjuder bland annat på Sommartravets Final med 300 000 kronor.

Hans R Strömberg startar sin stjärna On Track Piraten i den finalen istället för i gulddivisionen. On Track Piraten startar från 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter, voltstart.

– Det blir häftigt. Det är mycket hästar att runda, men känns som roligare uppgift, säger Hans R Strömberg.

On Track Piraten är en stjärna och hittills i karriären har han tjänat 14 755 210 kronor, vid en eventuell seger på lördagen blir han 19:e svenskfödda travhäst som tjänat över 15 miljoner kronor.

– Det är sagolikt. Jag förstår nog inte hur stort det är. Det är en exklusive klubb, om han når den.

Hans R Strömberg låter mycket nöjd med sin häst för dagen.

– Jag tycker att han har bra form. Han såg dunderfin ut på Axevalla, jag stod i stallbackssvängen och det såg häftigt ut när han körde till ledningen. Sedan släppte han till Readly Express och gick i mål med en del sparat som tvåa.

Tycker du det är en bra vinstchans den här gången?

– Ja, det gör jag.

Sex V75-segrar 2017

Hans R Strömberg har hästarna i fin form och så sent som i lördags på Hagmyren fixade Qamaro C.D. stallets sjätte V75-seger för året. Starka papper för en tränare med endast 19 hästar på träningslistan.

– Det har gått jättebra, över förväntan. Det är kul när man kan vara med hugga på rikstototon. Men vi är ett bra team i stallet, vi hinner med tycker jag.

Veckan före det vann Bottnas Commandeur på Axevalla.

– Han vann med 40 meters galopp i silverdebuten och jag vet inte vart han fick krafter ifrån, säger Hans R Strömberg och skrattar.

Bottnas Commandeur jagar andra raka V75-segern på hemmabanan i V75-6.

– Han känns fortsatt bara bra och har egentligen visat toppform hela våren, men det har lite med skorsryck att göra också. Han har ett bra läge och startar med lite chans.

Både On Track Piraten och Bottnas Commandeur får Johnny Takter i sulkyn, men stallets tredje V75-häst kör Hans R Strömberg själv.

– Hot Lady Anover (V75-3) fick ett dåligt läge nu, men vann senaste starten i ett stolopp och visade fin form. Men från spår 12 är det ingen vinstchans.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Rättvik 5 augusti 2017
Nästa artikelV75 och Sommartravets Final avgörs i Rättvik