Hultman: ”Jag blev mordhotad”

24

Stjärnhästen Maharajah slutade fyra på V75 som jättefavorit.

Då blev tränaren Stefan Hultman mordhotad.

– Säkerhetsavdelningen på Menhammar kopplades in, säger Stefan Hultman.

Den stora snackisen i trav-Sverige i förra veckan var travhästen Anna Mix, tränaren Sofia Aronsson och kusken Kim Eriksson.

Anledningen: Sofia Aronsson hade tidigt i veckan gått ut i media och meddelat att Anna Mix, stjärnhäst redan klar för världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique och jättefavorit i loppet, skulle köras snällt.

Resultat: Anna Mix sladdade bak i fältet och slutade sjua i loppet, och var aldrig med segerchans. Det gjorde många travspelare irriterade och arga.

I travprogrammet Sista Sväng, som gästades av Stefan Hultman under söndagen, berättade han hur han blivit mordhotad efter ett misslyckande på V75 med Maharajah.

Det efter en förberedande start inför Prix d´Amérique – precis som i fallet med Anna Mix.

”Du måste välja dina slag”

Den 26 januari 2014 vann Maharajah Prix d´Amérique och tog hem prischecken på fyra miljoner kronor, men två veckor före det slutade stjärnhästen fyra på V75 på Solvalla som jättefavorit, spelad till 11 för tio.

– Då blev jag mordhotad, efter att Maharajah gick ut och var dålig på V75 och det är det som är dilemmat, berättar Stefan Hultman i Sista Sväng och fortsätter:

– Det var ett mail som kom, det var väl inga stora grejer egentligen då man fått både sms och annat genom åren, men säkerhetsavdelningen på Menhammar kopplades in. Folk blir irriterade och folk spelar, men jag var tvungen att välja mina slag med Maharajah.

Stefan Hultman kommenterade också snackisen kring Anna Mix, både före och efter lördagens V75-lopp på Jägersro.

– Sofia försökte göra det bästa av situationen och vara rak och ärlig mot spelarna, jag spelade V75 och hade inte med Anna Mix på sex hästar tack vare dessa förutsättningar. Du måste välja dina slag, du kan inte ha toppform i november eller december om du ska vinna Prix d´Amérique sista helgen i januari, sa Stefan Hultman och avslutade:

– Jag tror Anna Mix var seg i benen, hon har nog fått rejäla jobb och sen är hon ju trög och inte den som lever på att hon är snabbare än de andra, hon lever på sin enorma styrka och fina inställning, men hon är lite lat och trög.
Här kan du se Stefan Hultman berätta

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Hultman: ”Jag
blev mordhotad”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSvenskstjärnan klar för Prix d'Amerique
Nästa artikelTog hem jättevinst – ingen vet vem det är

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.