Hur är läget med Readly Express?

84

image-19

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2016. Dagens stjärna: Ready Express.

Fakta:
Readly Express, hingst, 4 år
Starter: 9
Segrar: 7
Rekord: 1.12,4/2140a
Intjänat: 2 810 000 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: Readly Express var treåringskullens dominant och vann Svenskt Travkriterium i oerhört imponerande stil. Trots en blytung resa via tredjespår runt första sväng och sedan utvändigt om ledaren så krossade han konkurrenterna på nytt svenskt rekord, 1.12,8 över 2640 meter med bilstart. Han vann sju lopp på nio starter och avslutade säsongen genom att bli mycket tapper tvåa knappt slagen i Breeders Crown-finalen efter en tuff resa. Readly Express röstades fram som Årets Treåring.

Tränaren Timo Nurmos svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns bra. Han har varit fin hela vintern och vintertränat som planerat. Mestadels i tryckvagn och inga snabbare farter ännu. Hästen var lite överbyggd förra året men har nu vuxit lite och är ganska jämn i kroppen. Han är nu under mars månad på Menhammar Stuteri och betäcker. Han är fullbokad som avelshingst och har varit där säkert tio gånger i vinter då man har samlat fryst sperma från honom. Han tränas samtidigt på Menhammar med tryckvagn och skötaren är med som även passar Chelsea Boko som också är där som avelshingst i mars. I april kommer han tillbaka till mig igen och då fortsätter vi att träna på.
När startar han nästa gång?
– Eftersom han är avelshingst just nu så kommer han inte ut så tidigt. Jag skulle tippa på i slutet av maj eller i början av juni.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Det är två derbyn som är de stora målen. Först Svenskt Travderby och sedan Europaderbyt. Vi står över Kungapokalen och Sprintermästaren. Självklart måste man ha stora förhoppningar på en så här fin häst.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNorrmännen jublar över V75 tillsammans
Nästa artikelFem tippar V75 till Momarken 19 mars

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.