Imponerande årsdebut på V86

18

image-26

Under debutsäsongen som fyraåring travade han rakt upp i årgångstoppen, vann åtta av tolv lopp och tjänade 700 000 kronor.
När Sauveur på onsdagskvällen inledde femåringssäsongen på Solvalla visade han med eftertryck att han blir att räkna med i år igen.

– Han känns ännu bättre i år. Man vet aldrig med hästar men han är i alla fall den mest lovade och finaste häst som jag har haft, sa Örebrotränaren Åke Lindblom, som på förhand hade tänkt ge sin talang en vilsam årsdebut.
Men med 1 400 meter kvar till mål lyfte han ut hästen i tredjespår. När mållinjen passerades för näst sista gången övertogs ledningen och därifrån stegade Sauveur undan till imponerande seger före en tapper Order To Fly.
– Han är otroligt bra. Jag tänkte köra lugnt i dag men så blev loppet som det blev och jag var tvungen att köra till. Han blev lite trött till slut men det hade han väl rätt att bli, sa Åke Lindblom.

”Han är lite extra”
Solvalla delade på V86-omgången med Jägersro och även på Malmöbanan bjöds sport av bästa märke. Peter Untersteiners norrman Mc Steamy stod för kvällens svettigaste prestation när han efter 600-700 meter i tredjespår och resten av loppet som första häst i andrapsår hade mod och styrka att stå emot Calvin Borel över upploppet.
– Han är ingen vanlig häst faktiskt, han är lite extra. Alla vet hur bra Calvin Borel är och det var två topphästar som möttes, sa Peter Untersteiner.
Halmstadtränaren Petri Puro ståtar med fantastiska 45 i segerprocent under 2015 efter att hans Napoleon C.D. tagit tredje raka segern från ledningen.
– Han gjorde det mycket bra och jag hade tussarna kvar. Det här är en riktigt fin häst, sa segerkusken Peter Ingves.

Snubblande nära diskning
Några av landets bästa treåringar gjorde upp om ett förstapris på 100 000 kronor i Rikitikitavis lopp på Solvalla och det blev ett dramatiskt upplopp. När Timo Nurmos-tränade skrällen Globalsatisfaction skulle sätta in stöten cirka 100 meter från mål snubblade han till och var ytterst nära att galoppera. Väl understödd av Jorma Kontio fick han ordning på benen och han skar mållinjen som etta. Men det dröjde innan domarna kungjorde resultatet. Bedömningen var att hästen inte hade galopperat, vilket skulle ha medfört diskvalificering, och därmed fick han behålla segern.
– Jag tycker inte att det var galopp. Han var väldigt pigg och snubblade till när jag ryckte tussarna. Annars gjorde han det jättebra och det här är en häst med många växlar kvar, sa Jorma Kontio.
Forecast knep andraplatsen före segerstaplaren Mr Perfect som missgynnades av punktering.

Fem miljonvinnare
Globalsatisfaction var inte den enda överraskningen för V86-spelarna. Även Jörgen Westholms Promise och Stig H Johanssons Amor Winner (Björn Goop) fick utdelningen att dra i höjden. Övriga avdelningar vanns av Lutfi Kolgjinis Orione Spin och Lars I Nilssons Tudor (Johnny Takter). Endast fem kuponger lyckades prickade in samtliga vinnare och för det belönades de med över en miljon kronor vardera.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.