Inför EXTRA V75 ÅBY: Jackpot med Tamla Celeber

198

tamcel

Tamla Celeber har vässats hela vintern för en säsongsupptakt i maj.
Nu ska det bli åka av igen med den sexfaldiga miljonärskan.
– Man känner sig aldrig slagen med en häst som Tamla Celeber, säger tränaren Roger Walmann inför torsdagens start i Extra V75 på Åby.

Efter att ha dominerat bland stona som tre-och fyraåring kröntes karriären under fjolåret med en seger i Stochampionatet för Tamla Celeber.
Testet mot grabbarna i derbyt gick bra ända till finalen där hon stördes grovt på upploppet med en fin placering inom räckhåll.
Roger Walmann valde att ge sin stjärna några lopp i Frankrike i slutet av fjolåret. En uppbygglig taktik för att ge hästen erfarenhet och rutin.
– Hon har skött sig jättefint under vinterträningen och jag är optimist nu när vi startar säsongen med henne. Jag tror att vi har lyckats med våra Frankrikeresor med att få hästen ytterligare någon meter bättre. Det känns i alla fall så. Hon har blivit grövre och starkare, säger tränaren Roger Walmann.

Stjärntätt i Mölndal
Åbytravet arrangerar en av sina största dagar för året på torsdag. Kvällen bjuder på Extra V75 med en jackpot på 40 miljoner kronor och finaler i unghästloppen Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal.
Tamla Celeber vann drottningens lopp i fjol och comebacken kommer trots allt lite i skymundan av torsdagens båda huvudnummer.
Loppet hon startar i på torsdag är Lovely Godivas lopp för femåriga ston, V75-3. Spelfavorit blir för en gångs skull en annan häst än Roger Walmanns stjärna.
Åke Svanstedt Merger Blue Ship jagar femte raka segern och anses ha bästa chansen att ta hem förstapriset 300 000 kronor.
– Det är klart att det blir väldigt svårt att slå Åkes häst så här i första starten. Å andra sidan känner man sig aldrig slagen med en häst som Tamla Celeber. Vi vet ju vad hon gjorde i fjol då hon ofta slog sina kullkamrater från utvändig position, säger Roger Walmann.

Walmann förhoppningsfull
Om allt fungerar är planen att stoet ska få ta ett nappatag med den äldre eliten under 2012. Upplägget blir att ge Tamla Celeber snälla resor. Ett bygge inför framtiden.
– Min erfarenhet av sådana här hästar som fått göra grovjobbet från dödens som tre- och fyraåringar är att de växer enormt om de får gå i lite hårdare sällskap och köras lite mera på chans och speeda till slut. Jag tror att hon kommer att bli vass i den högsta klassen om hon får sådana lopp. Så är min feeling i alla fall.
Enligt Roger Walmann har förberedelserna klaffat nästan till hundra procent och planen är att det ska bli barfotadans på torsdag. Skorna av på drottningen.
– Peppar, peppar hoppas jag att allt ska vara i ordning på torsdag. I så fall tror jag publiken kommer att få se en Tamla Celeber av bästa märke.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelUtestängda från V75-festen kompenseras av svensk Travsport
Nästa artikelInför V86: Olsson dubbelt optimist

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.