Inför Olympiatravsfinalen: Fem olika tips!

227

tips

Dags för finalen av Olympiatravet.
1,5 miljoner kronor väntar vinnaren och lördagens upplaga är den öppnaste på länge.
Fem travkändisar fick frågan: Vem vinner den stora finalen på Åby?
Det blev fem olika svar…

Olympiatravet är framme vid final. Åby kommer att fyllas av olympier och paralympier som kommit för att se uppgörelsen i V75-3 med tio hästar bakom bilen.
Vi har tagit trav-Sverige på pulsen och bett några kända personer tippa utgången av loppet.
Kvintetten Per Wetterholm, Kajsa Gustafsson, Jori Turja, Åsa Elmroth och Anders Lindqvist levererade faktiskt fem olika vinnare!

Per Wetterholm, sportchef på Svensk Travsport:
– Jag tippar Brioni och att han leder runt om. Tror att årets final blir ett avancerat taktikspel där de bästa lurpassar på varandra i det längsta. Då vinner den som leder och det är Brioni.

Kajsa Gustafsson, intervjuare Åbytravet:
Wishing Stone verkar vara en tuffing till häst och känslan är att han vinner finalen. En liten men fartfylld häst. Jag gissar att Brioni tar ledningen och att Commander Crowe får gå upp utvändigt. Åke Svanstedt kan gotta sig i draget och Wishing Stone avgör på sina små kvicka ben.

Jori Turja, segrare med Varenne i Olympiatravet 2000 och 2002:
– Jag tror och hoppas att Björn Goop vinner. Quarcio du Chene har imponerat rejält i några starter och ”Gooparna” kanske till och med har lyckats toppa hästen till finalen? Annars är loppet öppet med flera segerkandidater.

Åsa Elmroth, travreporter i TV4:
Yarrah Boko vinner väl? Norsken har ett bra läge som inte alls behöver vara så tokigt just med tanke på Åbys dubbla open stretch-spår. Bortsett från galoppen senast har han visat mycket bra form i år. Kapaciteten räcker mer än väl här.

Anders Lindqvist, tränare i Frankrike och expert på franskt trav:
Commander Crowe är min vinnare. Träningsförhållandena i Frankrike har varit mycket bättre än i Sverige den här vädermässigt hemska våren. Ingen rår därför på Commander Crowe så här tidigt på säsongen tror jag. Trots att han vann allt som unghäst är han tuffare, hårdare och smidigare nu. En sent utvecklad stjärna.

Fotnot: Olympiatravet med V75 sänds direkt i TV4 på lördag, klockan 14.00-17.00. Dessförinnan sänds Lunchtravet Direkt från Åby i TV4 Sport 12.30-14.00 och klockan 18.00 sammanfattas V75-lördagen och Olympiatravet i Vinnare V75 i TV4.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Åby 21 April 2012
Nästa artikelJanne Jackpot – Olympiadus Travus

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.