Inför PdA: Severino en utmanare på hugget

218

severino

Ready Cash eller Maharajah? Svaret i Prix d’Amerique kan bli Severino som verkligen ser ut att vara på hugget för dagen. – Jag tror att han är 15-20 meter bättre i år, säger tränaren Christian Bigeon.

I fjol var Severino sexa bakom Ready Cash och Maharajah i Prix d´Amerique. Då ska man även minnas att han var inblandad i en incident och blev grovt störd under loppet. I år nämns den sexårige hingsten med respekt och han är ett tidigt namn bakom de två förhandsfavoriterna. Och när två träter… ja, då kan det bli seger för en tredje. – Ja du, det blir inte lätt. Det måste bli ett lopp med ett jämnt, högt tempo därframme. Jag hoppas att Timoko kommer att dra i täten. Maharajah är med därframme, det såg vi förra året. Sedan beror det på var Ready Cash hamnar, om han hamnar där framme. Bara det blir jämn, hög fart så är vi med där framme. Sedan om det räcker får vi se, säger Christian Bigeon.

Daglig tur på vespan Christian Bigeon är tränare, ägare och uppfödare. Han har totalt 180 hästar, däribland 35 fölston och många unghästar. Han har 80 i träning och han tillhör topptränarna varje vintermeeting på Vincennes där hans vita dress med blå axelklaffar bakom demonspurtande hästar längst ute i banan är en vanlig syn. Varje morgon kan man se Christian Bigeon på sin vespa köra genom träningsanläggningen Grosbois från sin borg till den stora banan. Där står han sedan hela förmiddagen och bara väntar på att byta hästar. Sedan tar han vespan tillbaka igen vid 11.30.

Seger i genrepet Det är också här vid stora banan på Grosbois vi träffar honom för att få en pratstund om Severino och årets Prix d´Amerique. Severino som genrepade med seger i Prix Tenor de Baune samma dag som de andra elithästarna möttes i Prix de Belgique. Vilka är Severinos bästa egenskaper? – Han är snabb och han är hård… han kan gå för fullt under 700-1000 meter. Han har en del att önska från start, men han är snabbare ut nu än förra vintern. Jämför honom med förra året. – Det är en häst som stadigt har förbättrat sig, i år som sexåring är han bättre än i fjol. Då var han mer beroende av positioner och hade lite problem med delar av banan. Jag tror att han är 15-20 meter bättre i år än förra året. Är han beroende av ett speciellt löpningsförlopp? – Det är en häst som vi säger behöver ”sova lite från start”, och sedan bli väckt de sista 700 metrarna. Han presterar som allra bäst om han inte behöver gå för tufft från start. Om Severino vinner blir det höjdpunkten i karriären för Christian Bigeon som varit tvåa i Prix d´Amerique som bäst. 2006 var han tvåa med Jardy bakom svenske Gigant Neo.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNoras Bean klar för Prix d'Amerique
Nästa artikelInför PdA: Oyonnax drömmer om skräll

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.