Inför V75: Årets tränare 2017 ångar på

80

Årets tränare 2017 ångar på

Johan Untersteiners stall- och kuskform är på topp. 
Årets tränare 2017 ångar på och i lördagens V75 kan framgångarna fortsätta.

Johan Untersteiners hästar har hunnit vinna 17 lopp och passerat två miljoner kronor insprunget sedan årsskiftet. Som kusk har Halmstadsonen fått vända upp för segerdefilering 19 gånger, varav fyra gånger under torsdagskvällen på Åby.
– Det gick bra både för mig som kusk och för stallet, så vi hade en väldigt bra dag i leran, säger Johan Untersteiner och fortsätter:
– Det är så klart kul att det rullar på och fungerar, trots att vi inte har startat de bästa hästarna än. Jag ser fram emot våren för här finns många spännande ämnen att plocka fram ur ladorna.
Stallets starkast lysande stjärna, fjolårets derbyvinnare Cyber Lane, mår prima och gör årsdebut inom kort.
– Han har skött vinterträningen bra och målsättningen är att han ska komma ut i slutet av april, så får vi se vart det bär iväg sedan.
Cyber Lane tillhör hästarna det pratas om inför kommande inbjudningar till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.
– Inget är bestämt utan vi tar några starter först så får vi se hur han fungerar hästen, men jag är mer än nöjd med hur han sköter träningen och ser fram emot säsongen väldigt mycket.
En yngre förmåga som Johan Untersteiner också spår en ljus framtid är fyraårige USA-importen I of a Tiger Ås. I fjol tampades hästen i den nordamerikanska kulltoppen och han sprang in över en miljon kronor på ett bräde när han vann finalen av New York Sire Stakes i oktober.
– Det är en väldigt trevlig häst som kommer från en fin säsong i USA, så vi siktar väl på Kungakannan och Sprintermästaren med honom.

Kan ta fjärde årssegern
Även om de riktiga kanonerna fortfarande får hålla sig hemma i ladan kan Johan Untersteiner få en trevlig lördag i Eskilstuna. Han gör resan till den sörmländska banan med två egentränade hästar och mest tror han på Gute Band i den sista avdelningen. Sexåringen har startat tätt i år och vunnit tre av fem starter. Senast vann han mycket enkelt från ledningen.
– Han kändes väldigt fin tycker jag. Faktum är att han gjorde en bra prestation veckan innan på ”Jägers” också men då var han entömt. Vi gjorde lite småändringar i bett och huvudlag senast och det föll väl ut. När vi kunde glida till ledningen blev han spikrak och vann väldigt enkelt.
Någon ledning lär det inte bli den här gången då Guta Band lottades till startnummer 10. Men utgångsläget får inte Johan Untersteiner att tappa modet.
– Han går inte ett dugg sämre bakifrån. Det klart att om någon av favoriterna skulle komma till ledningen och det blir lite får långsamt tempo så blir det långt fram, men hästen är i bra ordning och jag tror på en fin insats.
Väderleken ställer till det för banarbetarna och det är svårbedömt om det går att köra med valfri balans i Eskilstuna. Det har emellertid ingen stor betydelse för Gute Band.
– Det är en häst som jag tror är allra bäst barfota men han har vunnit sina lopp med skor nu så det är absolut ingen katastrof om det blir skor.

”Kan liksom inte backa”
Going Popp (V75-2) gör tredje starten för Johan Untersteiner. Den första vann hon och senast höll hon starkt till andraplatsen.
– Hon har gjort två väldigt fina prestationer. Dödens som hon fick senast är knappast hennes favoritposition men hon kunde ändå kriga sig till ett andrapris. Nu har vi ett dåligt läge men man kan liksom inte backa i ett 15-hästarslopp när man har bricka 8. Det klart att det är risk för vingel igen men hästen har fin form om det löser sig med positionerna. Hon kommer gå med jänkarvagn för första gången i min regi. Hon vann med skor i Kalmar så jag tror inte att det är någon jättesensation om hon måste gå med skor. Jag tycker att hon är en outsider, värd ett streck om man tar med fyra-fem stycken.

”Slåss bland de tre”

Johan Untersteiner kör också en intressant häst åt pappa Peter Untersteiner.
– Stay Alert (V75-1) gick godkänd senast i skymundan men blev lite vass under vägen så nu byter vi till halvstängt huvudlag istället för helstängt. På pappret är det kanske inte den bästa silverdivision som har körts så från ett roligt läge (spår 9) tycker jag att han ska kunna vara med och slåss bland de tre.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.