Inför V75: ”Jag har en väldigt, väldigt bra känsla”

247

inför v75® ”jag har en väldigt, väldigt bra känsla”

Han har vunnit fyra segrar på sju startar för sin nya tränare Oscar Berglund, varav två av dem i V75®.
I finalen senast satt Hannibal Face fast med gott om krafter kvar – och nu kan det bli ytterligare en fullträff i V75.
– Hästen är otroligt fin nu och jag har en väldigt, väldigt bra känsla, säger Berglund.

Det biter i kinderna säger Östersunds-tränaren som just nu har drygt 20 grader kallt i sin hembygd. Den tidigare hetlevrade 5 Hannibal Face (V75-7) har precis som väderleken kylt ner sig och blivit en cool och mer harmonisk häst. Resultaten för den högkapable travaren hos Oscar Berglund kan man verkligen inte klaga på. Sju starter har resulterat i fyra segrar och där är två av dem är i V75. Dem femårige valacken har alltid visat gott kunnande men nu verkar han ha tagit ytterligare steg i utvecklingen.
– Fysiken har han alltid haft, men nu har den mentala biten börjat komma ifatt. Han lägger fokus på rätt saker både i träningen och i lopp. Hemma börjar det bli riktigt trevligt att köra honom. Förut så var det egentligen inget man såg fram emot för det var en brottningsmatch. Men nu är han otroligt fin och Magnus säger också att det inte har varit några problem i loppen, säger Oscar Berglund.

”Kändes surt där och då”
I senaste starten, som var i V75-finalen på Solvalla, satt Hannibal Face fast med gott om krafter kvar i mål. Detta efter att kusken valt ett snällt upplägg och placerat hästen invändigt.
– Man vill inte sitta fast i en final och det kändes surt där och då. Samtidigt är jag tacksam att Magnus kör med insidan och tänker på hästen. Förhoppningsvis har vi nytta av det i framtiden och till den här starten, menar Oscar.

”Är inte beroende av något speciellt lopp”
Lördagens V75 avgörs på Rommetravet. Hannibal Face körs den här gången av Örjan Kihlström eftersom Magnus A Djuse är avstängd. Han är storfavorit från spår fem bakom bilen och tränare Berglund är optimist.
– Det är inte omöjligt att det blir ett offensivt upplägg. Hästen är inte beroende av något speciellt lopp utan Örjan får köra på känsla. Han får ge honom det upplägget som är det bästa för att vinna loppet. Jag har i alla fall en väldigt, väldigt bra känsla.
– Han trivs också väldigt bra med skor och har vunnit många lopp med det. Hästen är så pass bra och är även van med broddar eftersom han har tränat mycket med vinterskor och brodd. Så för min del får det gärna bli så kallt och så mycket vinter det kan bli, säger Berglund.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.