Inför V75 LÖRDAG: Elithäst jagar revansch

208

ijagar

Mystisk hälta och fiasko i årsdebuten.
I Ådalspriset tar elithästen Reven d’Amour nya tag.
– Han känns väldigt fin och jag vet vilken kapacitet han har, säger tränaren Henrik Larsson, som har ytterligare ett starkt kort med i leken.

Reven d’Amour (V75-3) är en svår häst. Både för spelarna och för sin tränare. I sina ljusa stunder är han en världshäst. I sina mörka stunder duger han ingenting till. Årsdebuten för en månad sedan var en mörk stund. Från tredje par utvändigt kastade Reven d´Amour in handduken redan ut på den sista bortre långsidan och i mål var han ”mil” efter täten.
– Det var ju inte alls bra. Han blev halt under loppet. Varför vet jag inte men han är behandlad av veterinär efter det och känns väldigt fin i träningen. Men givetvis är det skillnad på träning och lopp så han är ett litet frågetecken även för mig, säger Larsson.
Den här gången är det Ådalspriset på Dannero strax utanför Kramfors som gäller. Efter en strykning startar Reven d’Amour från spår tre bakom startbilen. Motståndet är som alltid i gulddivisionen hårt. Men Larsson menar att det kan vara farligt att lämna hans springare utanför V75-kupongen.
– Jag vet hans kapacitet i grunden… Är han vid sunda vätskor ska man aldrig räkna bort honom.

Formstark outsider
Reven d’Amour får sällskap på den 44 mil långa resan mellan Sigtuna och Kramfort av stallkamraten O.F.V.Dream (V75-6). Han har bara vunnit två av 30 starter så här långt men visade senast fin form som tvåa i V75. Från fjärde par utvändigt avslutade han stark och fick bara se sig slagen av den undflyende ledaren.
– Han fick ju gå själv sista 600 meterna och även om han aldrig var riktigt segerfarlig tycker jag att han höll riktigt bra. Efter det har han gått sina vanliga träningspass och allt ser bra ut. Det är en fin häst och funkar han fullt ut är han alltid en outsider.

Ola Johansson

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÅbys Pokalkväll!
Nästa artikelInför EXTRA V75 BJERKE: Stig H X 2 i Norge

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.